Social & Cultura, Timp liber

De la Vienna Design Week, colecția Deltacraft ajunge la Cluj

deltacraft cluj

Expoziția DELTACRAFT meșteșug + design contemporan va fi deschisă la Cluj, în perioada 15 – 29 aprilie 2016, la Galeria Casa Matei. Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 15 aprilie, la ora 19:00. 

Colecția a fost expusă în premieră la Vienna Design Week în 2015, iar apoi la Galeria Galateca din București și este realizată cu priceperea și îndemânarea a 11 meșteșugari și 3 designeri. 

Aceștia și-au exprimat înțelepciunea, cunoștințele, răbdarea și simțul estetic, realizând ansambluri conceptuale și utilitare meticulos construite. Designerii și meșteșugarii au lucrat împreună, influențând procesul de devenire al obiectului și influențându-se unii pe ceilalți, experimentând cu materiale pe care nu le-au mai folosit niciodată.

Cele 13 obiecte expuse sunt ilustrative pentru tehnicile meșteșugărești uzuale. Acestea sunt lucrate din resurse naturale locale – pământ, piatră, lemn, piele și papură, invocând un stil de viaţă sustenabil – procurarea hranei, puterea comunitară și explorează memoria locului.


„Prin acest proiect, ne-am propus promovarea și valorificarea patrimoniului material al Deltei Dunării prin aducerea meșteșugurilor deltaice în designul de obiect contemporan. DeltaCraft este un proiect destinat, pe de o parte găsirii de soluţii sustenabile pentru integrarea pe piaţă a unor meșteșugari din această regiune, iar pe de alta de a evidenţia unicitatea ţinutului apelor Dunării prin apel la istorie și cultură, memorie și simţuri.”  a declarat Loredana Pana, Coordonator proiect Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis

Curatori ai colecției: Marlene Stanciu și Mihiai Sibianu, inițiatorii KraftMade

Colecția DELTACRAFT meșteșug + design contemporan a fost realizată în cadrul proiectului ”DeltaCraft”, inițiat de Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis în parteneriat cu KraftMade și Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea (ICEM). Proiectul este cofinanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.

Evenimentul este susținut de Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca / UAD și ZAIN – Design Expressions.

Mai multe informații despre obiecte, designeri și meșteri:
www.deltacraft.ro
Expoziția DeltacraftLasă un răspuns

Site creat de