Timp liber

Destinații de iarbă verde pe lângă Cluj-Napoca

cluju.ro Destinatii la iarba verde

Primăvara e după colț. Și deja ne facem planuri de ieșit în natură, la aer curat, iarbă verde, picnicuri cu familia și prietenii. Iar dacă zonele clasice pentru astfel de activități tind să devină foarte aglomerate, începem să căutăm alternative mai mult sau mai puțin apropiate de oraș. Înarmați cu un card de cumpărături, putem să ne abatem oricât de la traseele obișnuite și să ne facem toate poftele. Dar încotro să ne îndreptăm primăvara asta? Iată câteva opțiuni.

Cetatea Bologa

Este o zonă inedită din județul Cluj, pe care nu toată lumea o cunoaște, dar perfectă pentru o escapadă de o zi. Cetatea este o atracție în sine, datorită încărcăturii istorice pe care o poartă. Construită pe locul unei așezări antice romane, Cetatea Bologa a servit drept punct strategic în lupta cu asupritorii. Dar chiar dacă nu ești pasionat de istorie, zona merită o vizită. Peisajul din jur este superb, aerul curat, iar drumul către cetate te poartă prin păduri dese și potecuțe misterioase, care-ți hrănesc apetitul pentru aventură.

Parcul Natural Apuseni

La vreo două ore și ceva de Cluj-Napoca, se înalță Apusenii, cu evantaiul lor de cascade, poienițe, sate autentice și peisaje carstice unice în România. De aceea, zona atrage turiști din toată țara, pe tot parcursul anului. N-ar fi păcat să-l ratăm tocmai noi, care ne aflăm la o aruncătură de băț? Prin aceste meleaguri poți să vii și cu grătarul de acasă, dar trebuie să ai grijă unde îl faci. Și să nu lași nimic în urma ta, pentru că vorbim totuși despre o arie protejată. Mai inspirat ar fi totuși să găsești adăpost la una dintre pensiunile locale. Unde sigur vei fi primenit cu balmoș, scoverzi, crumpi, virsli și alte bucate bune care-ți vor aminti de vizitele la bunica.

Arkhai Sculpture Park

Cum ieși pe la postul de control din Gilău, în stânga, se află un loc cu hrană bună. Și pentru corp, și pentru suflet. Vlaha se numește așezarea omenească de mare calitate, care te îmbie cu bunătăți de ale gurii, la prețuri decente (de încercat gogoșile, deja celebre prin țară). Iar după masă, merge și o vizită culturală pe la parcul Arkhai de sculpturi semnate de artistul Erno Ciupe Bartha. Pe care îl puteți vizita cu copil, cu bunic și cu cățel, că toată lumea-i bine venită și chiar poftită.

Cetățuia

Dacă, pe de altă parte, n-ai chef de bătut drumuri, există și varianta cea mai la îndemână pentru tot clujeanul. Bineînțeles, singura condiție este să urcați spre culmile de la Belvedere numai cu cele trebuincioase unui picnic. Nu e locul în care să scoți carnea de mici, să tai surcele și să dai drumul la grătar. Dar te poți bucura de bucate bune de la hypermarket, de pe confortul păturicii și cu orașul în toată splendoarea, desfășurat în fața ochilor.

Indiferent unde alegi să evadezi primăvara aceasta, ia cu tine și un card de credit precum CardAvantaj. Poți să împarți benzina, cumpărăturile la supermarket și multe alte cheltuieli în rate fără dobândă*. Ca să te relaxezi cu adevărat în zilele tale libere.

*Dobanda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

 



Lasă un răspuns

Site creat de