Studentie

Dezbaterea „Furtună perfectă în Europa”, organizată la UBB

d0de458a c3dd 40b5 a67c 91d6121b760e

Facultatea de Studii Europene și Institutul de Cercetări Europene, în colaborare cu Academia Română, Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale și Fundația Universitară Marea Neagră, organizează, joi, 14 iulie, de la ora 10.00, în sala ICE (str. Em. de Martonne nr.1), dezbaterea „Furtună perfectă în Europa”, avându-i ca vorbitori pe prof. univ. dr. Dan Dungaciu (Director ISPRI și FUMN) și conf. univ. dr. Alina Branda (FSE).

Manifestarea va fi moderată de conf. univ. dr. Gabriela Ciot (FSE), coordonator al masteratului “Management și negocieri internaționale și europene”, și va fi urmată, de la ora 11.30, de  lansarea cărții Furtună perfectă în Europa(coordonatori Dan Dungaciu și Roxana Iordache).

Aceste zile nu sunt cele mai ușoare pentru o Europă unită. Europa de Vest și Est suferă din cauza febrei Brexit-ului. Destinul celor care și-au dorit să fie în afara Uniunii Europene a fost decis – la fel ca și destinul celor care au dorit să rămână. Dar acum nu este un moment pentru disperare, ci pentru unitate, responsabilitate și viziune. Este timpul să înțelegem cum am ajuns în acest punct și cum să ne găsim calea de ieșire.

Brexit-ul a demonstrat prezența unei crize de încredere. După 59 de ani de proiect european – cel mai de succes din istoria umanității – mulți europeni sunt puțin apreciativi față de ceea ce acest proiect le-a adus (pace, stabilitate, libera circulație), decât față de ceea ce ne poate lua (solidaritate și răbdare). Niciun preț nu este prea mare pentru pace și libertate. Acest simplu adevăr pălește în mintea oamenilor, pe măsură ce uită ce înseamnă războiul și autoritarismul.

Beneficiind de expertiza vorbitorilor și a invitaților, dezbaterea încearcă să pună ordine în explicarea situației prezente, deosebind între cauze și efecte în toate aceste evoluții deconcertante și identificând nucleul crizei la nivelul dimensiunilor carente ale Uniunii Europene .

Evenimentul se încadrează în seria acțiunilor de promovare a programelor masterale “Management și negocieri internaționale și europene” și “International Relations and Cultural Diplomacy”.Lasă un răspuns

Site creat de