Important, Sport

Dialog cu Alexandra Bara – liderul echipei de volei feminin ‘U’ Cluj: „Iubește ceea ce faci și bucură-te de fiecare etapă a carierei tale sportive”

Alexandra Bara

Într-o lume unde pasiunea și determinarea conturează traiectoriile, Alexandra Bara Tatiana, căpitanul echipei de volei feminin „U” Cluj, este un exemplu remarcabil.

Astăzi, avem privilegiul de a explora împreună cu ea călătoria sa în lumea voleiului, de la primele zile pe teren, până la asumarea rolului de lider în echipă. Alexandra Bara Tatiana împărtășește cu noi lecțiile învățate, momentele memorabile și aspirațiile sale pentru viitor în acest dialog captivant.

Interviu cu Alexandra Bara – liderul echipei de volei feminin ‘U’ Cluj:

  • Îți amintești momentul sau experiența care te-a făcut să te îndrăgostești de volei? Cum a fost?

A fost un fel de „dragoste la prima vedere”, deoarece înainte de a merge la primul antrenament de volei, am practicat baschet și, în urma unei accidentări, aveam mult de recuperat. A fost sugestia mamei mele să merg la volei, să văd cum e, dacă îmi place; ea practicând, la rândul ei, acest sport în tinerețe.

  • Când ai fost numită căpitanul echipei „U” Cluj, cum ai reacționat? Care au fost primele tale gânduri și emoții?

Având în vedere că aici am crescut, m-am dezvoltat pe plan sportiv de la vârsta de 16 ani. Am fost componentă a echipei Universitatea Cluj-Napoca pentru o lungă perioadă de timp. Am acceptat cu bucurie, dar în același timp și cu responsabilitate, deoarece este vorba de un club cu tradiție. Mi s-a atribuit responsabilitatea de a fi căpitan sezonul trecut, după reîntoarcerea de la o altă echipă.

  • Există o victorie sau un meci anume care stă în mod special în memoria ta ca fiind cu adevărat special? Care a fost și de ce?

Meciul cu CSM Lugoj, în care am intrat pe teren la scorul de 2-0 cu o atitudine pozitivă, multă încredere și determinare, a schimbat soarta meciului, câștigând cu 3-2.

  • Care este elementul tău preferat din rutina zilnică de antrenament și cum te ajută acesta să te menții în formă?

Nu am un element preferat în rutină, dar la fiecare antrenament găsesc satisfacție în realizarea exercițiilor. De fiecare dată îmi doresc să îmi depăşesc limitele personale.

  • Cum reușești să menții un spirit de echipă pozitiv, chiar și în timpul provocărilor? Ai vreun ritual sau tradiție cu echipa înainte de meciuri?

Menținerea unui spirit de echipă pozitiv, chiar și în fața provocărilor, este esențială pentru a avea un mediu propice performanței și cooperării. În experiența mea, comunicarea deschisă este unul dintre pilonii principali în construirea și susținerea unui mediu de echipă pozitiv.

  • Poți împărtăși o lecție importantă pe care ai învățat-o dintr-o experiență dificilă pe teren?

Fiecare meci are o încărcătură emoțională puternică cu un amalgam de trăiri. Învățarea din eșec. Eșecurile fac parte din sport, analizarea greșelilor sunt folosite ca și oportunități de învățare.

  • Dacă ai putea să atingi un obiectiv major în următorul an, care ar fi acesta și de ce?

Pentru mine este clar! Obiectivul major anul acesta este promovarea în Diviza A, pentru a concura la un nivel înalt.

volei feminin u cluj

  • Există cineva în lumea voleiului care te-a inspirat sau te-a ghidat în mod special? Cum a influențat acea persoană parcursul tău?

Nu am avut un model. Insă am am avut multe de învățat de la sportivi cunoscuți cu o vastă experiență care au depășit obstacolele prin dedicare și perseverență.

  • Când nu ești pe teren sau în sala de antrenament, ce îți place să faci pentru a te relaxa și a te deconecta?

Deconectarea, în afara terenului de sport, este benefică. Ajută la menținerea echilibrului între viața personală și cea sportivă. Previne, de asemenea, epuizarea și suprasolicitarea. Prefer să petrec timp cu familia și prietenii. Drumețiile și timpul în natură mă revigorează. Mă ajută să revin pe teren cu o minte proaspătă. Aduc și energie pozitivă, pregătită pentru noi provocări.

  • Dacă ai avea ocazia să transmiți un singur sfat tinerelor care visează la o carieră în volei, care ar fi acesta?

Iubește ceea ce faci! Înainte de toate, bucură-te de călătoria ta; voleiul este despre călătoria ta, nu doar despre destinația finală. Bucură-te de fiecare etapă a carierei tale sportive!
Lasă un răspuns

Site creat de