Timp liber, Important

Distanţare socială vs. Apropiere culturală

Distanţare socială vs. Apropiere culturală

#Stămacasă este cunoscutul slogan pe care am fost nevoiţi să-l adoptăm în contextul pandemiei de COVID-19.

Stilul de viaţă a suferit schimbări majore, asimilitate cu greu de către populaţie, dar întotdeauna se găsesc soluţii pentru ca perioada de prietenie excesivă cu propria locuinţă să fie cu mult mai plăcută şi interactivă.

Toţi ceilalţi suntem nevoiţi să luăm o pauză de la aglomeraţia societăţii, însă frumosul şi arta găsesc mereu o cale de a ne încânta şi de a fi aproape de sufletele noastre.

Dacă până acum timpul reprezenta o barieră de netrecut între tine şi un concert de muzică clasică sau o piesă de teatru pusă în scenă de marii actori, iată că mediul online vine cu soluţii salvatoare şi ne invită să ne petrecem timpul într-o atmosferă tipică marilor săli de concert.

Iată principalele alternative cultural-educative la care puteţi participa în mod gratuit:

  • ,,From ours house to yours” este mesajul de întâmpinare în mediul online a celebrei Sydney Opera House. Proiectul demarat de către aceasta, denumit ,,Digital Season”, aduce, aşa cum spun şi iniţiatorii acestuia, ,,scenele lor pe canapelele noastre”. Programul conţine şi o sesiune pentru cei mici, aceştia vor putea învăţa lucruri noi despre instrumente şi vor putea da frâu liber imaginaţiei prin sesiuni de desen. Podcast-uri educative ce provoacă imaginaţia sunt, de asemenea, oferite gratuit pentru toată lumea.

 

  • Metropolitan Opera, prin programul ’’Nightly Met Opera Streams”, oferă tuturor posibilitatea de a participa gratuit la streaming-urile prin intermediul cărora vor fi transmise spectacolele. Aceştia pun la dispoziţie, deopotrivă, o secţiune pentru tinerii dornici să descopere magia instrumentelor, tainele producţiei şi a punerii în scenă a marilor spectacole, toate acestea prin intermediul specialiştilor ce le stau la dispoziţie

 

  • Shakespeares Globe oferă, prin intermediul canalului său de YouTube, accesul tuturor celor interesaţi să vizioneze integral celebrele piese de teatru precum: Romeo and Juliet, The Winters Tale sau Hamlet, cel din urmă fiind disponibil doar în perioada 6-19 aprilie.

 

  • Opera Naţională Română Cluj-Napoca ne invită, de asemenea, să ne întâlnim online. Magia evenimentelor lirice vor putea fi retrăite cu succes din siguranţa locuinţelor proprii, când vom putea viziona spectacole precum LA BOHÈME de G. Puccini, REQUIEM de V. Verdi, RIGOLETTO de G. Verdi. Toate aceste înregistrări ale spectacolelor vor fi disponibile pe site-ul www.operacluj.ro, începând cu ora 18:00, timp de 24 de ore de la momentul postării.

Timpul în izolare nu trebuie privit ca o corvoadă când suntem înconjuraţi de atâtea posibilităţi de a-l valorifica în scopuri educative şi recreative.

La doar un click distanţă se află acum spectacolele la care mulţi ar dori să participe de-a lungul vieţii şi e nemaipomenit că avem ocazia să le privim din intimitatea propriei locuinţe.

sursa foto: sydneyoperahouse.com

TOP 10 seriale de vizionat în carantinăLasă un răspuns

Site creat de