Studentie, Important

Doi studenți din Cluj au construit un centru de zi pentru o comunitate de copii defavorizaţi (VIDEO)

Loredana și Saul

Loredana Bertișan și Saul Pop, ambii în prezent masteranzi în anul I la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din Cluj, au format o comunitate pe Facebook în urmă cu un an, numită Art4Education, dedicată campaniilor caritabile.

Cea mai recentă campanie a lor a fost construirea unui centru de zi pentru o comunitate de copii din Homorodu de Sus, Satu Mare. Strângerea de fonduri și obiecte necesare a început în primăvară, iar după munca în construcții luna aceasta a avut loc inaugurarea.

,,Am construit, așa cum ne place nouă să spunem, un centru de vise, unde copiii din Homorodu de Sus, dar și cei din satele învecinate, să poată să găsească un loc cald, curat și primitor, dotat cu toate cele necesare pentru activitățile de tip afterschool și dezvoltare personală. Tot ce se vede în poze, în video, e parte dintr-un nivel de muncă foarte mare, dar care ne-a adus satisfacții.”, a precizat Loredana.

De copii se ocupă familia parohială din sat, părintele Gheorghe Mititel alături de soția sa, Bianca, care este profesoară. Cei doi s-au ocupat de activități cu copiii înainte ca Loredana și Saul să-i cunoască, însă le lipseau locul în care orele de română, matematică, cultură generală, engleză, bune maniere și cateheză să se desfășoare în condiții bune.

Au pornit de la un spațiu care a avut nevoie de multe renovări până la etapa de mobilare și decorare.

,,Nu am fi reușit să facem nimic din ce a ieșit în final fără ajutorul oamenilor din comunitatea de pe Facebook, oameni care au crezut în noi și care ne-au ajutat să bucurăm copiii. Le suntem datori cu zecile de îmbrățișări primite și la inaugurarea centrului, și la celelalte campani și le mulțumim din toată inima! Alături de mulțumirile pentru ei, venim cu mulțumiri și către conducerea facultății la care studiem, dar și către colega și prietena noastră, Laura Revnic, datorită căreia le putem arăta donatorilor tot ce a ieșit.”, a adăugat Saul.

Cum a fost la deschiderea centrului de vise:

 

Povestea faptelor bune continuă în Art4Education cu campania de Crăciun. Zilele viitoare pe pagină vor apărea poze cu scrisori pentru Moș Crăciun, în cadrul campaniei ,,Îndeplinim dorințe” de la 130 de copii, iar cine dorește, își poate alege o scrisoare ale cărei dorințe să le îndeplinească printr-un simplu comentariu.

Pe lângă asta, o altă campanie se va desfășura în paralel, ,,Bring the joy of Christmas” își propune să aducă zâmbetul pe buze pentru un tată rămas singur cu 5 copii (un bebeluș de un an și opt luni, o fetiță de patru ani, o alta de șase și alți doi băieți care sunt în clasa I, respectiv clasa a III-a). În cadrul acestei părți din campania de Crăciun se dorește strângerea de alimente neperisabile, hăinuțe, produse de curățenie și alte lucruri pentru casă, alături de bani pentru o mașină de lemne de foc).

Organizatorii pot fi găsiți pe pagina de facebook Art4Education sau la numerele de telefon 0741/431755, 0749/601657.Site creat de