Studentie

Doi studenţi din Cluj i-au luat un interviu Prințului Joachim al Danemarcei

11201308 782981445143221 1198549629 o

Mihai Mureșan si Oreste Paven, in varsta de 24 ani, absolventi ai Universității Tehnice din Cluj-Napoca au avut inedita ocazie de a se întalni si  discuta cu Majestatea Sa Prințul Joachim al Danemarcei. Fosti colegi de facultate si prieteni, aceștia au decis să urmeze un progam de master în străinătate, iesind astfel din cursul normal al studiilor și dobândind experiență internațională. În calitate de membrii ai unei organizații de studenți internationali numită ”Youth Goodwill Ambassador Corps”,au participat la un summit in care s-au discutat probleme actuale întâlnite de tinerii stundeți din U.E cat si din restul lumii  aflati în formarea profesională.

Întâlnirea cu Majestatea Sa, Prințul Joachim, a avut loc în Copenhaga la castelul Frederiksberg pe 25 aprilie.

Pentru mine a fost ceva inedit sa am această oportunitate, de a mă întâlni cu însuși Prințul Joachim și de a avea ocazia de a-i adresa întrebări despre viața lui din perioada studiilor cât și experiența lui internațională. Modul în care prințul a abordat această conferință si sinceritatea cu care a răspuns la întrebările noastre, mi-au dovedit încă o dată interesul și preocuparea Danemarcei de a îngloba cât mai mult talent international în sitemul propriu”, spune Oreste Paven.

Prezenta printului la acest summit m-a onorat si in acelasi timp m-a facut sa inteleg cu ce seriozitate trateaza statul danez tinerii studenti internationali. Companiile daneze au inteles ca pot ajunge mai usor la progres economic lucrand in echipe multiculturale. Astfel, acestea incearca sa atraga studenti dupa finalzirea studiilor cu joburi sau proiecte pentru cel putin 2-3 ani”, povesteste Mihai Mureșan.

Oreste și Mihai fac parte dintr-un program mondial de recrutare de tineri talentați numit ”Youth Goodwill Ambassador Corps”, organizație cu peste 500 de tineri internationali, provenind din țari din toată lumea. Scopul principal al acestei organizații este să creeze oportunități de dezvoltare pe plan internațional al studenților aflați la studii în străinatate.

Cu organizatia ” Youth Goodwill Ambassador Corps”, reușim să accesăm tineri talentați din întreaga lume. În economia globală de azi, miscarea libera a studentilor talentati este o unealta eficienta pentru a facilita schimbul intercultural, inovatia si exportul. Lucrand aproape cu tinerii nostrii ambasadori reusim sa conectam Danemarca cu tarile lor de provenienta la un nivel uman, care deja s-a dovedit a fi un succes” declara Maiestatea Sa Printul Joachim intr-una din discutiile sale din cadrul summit-ului.

In timpul intalnirii tinerilor ambasadori, din acest weekend, discutiile s-au axat pe modul in care Danemarca si tarile de provenienta a studentilor pot colabora pentru a facilita dezvoltarea, atat a Danemarcei, cat si a tarilor participante reprezentate de studenti.

Organizatia ”Youth Goodwill Ambassador Corps”

Aceasta organizatie a fost fondata de ”Copenhagen Capacity” în apropiată colaborare cu ”Wonderful Copenhagen”, Copenhagen Goodwill Ambassador Corps”,și ”Danish Agency for Universities and Internationalization”. Instituții partenere: Universitatea din Copenhaga, Universitatea din Aalborg, Universitatea din Aarhus, Universitatea Tehnica din Danemarca si Facultatea de Business.

Mihai Muresan din Salaj si Oreste Paven din Cluj au absolvit anul trecut Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, iar acum studiaza la Aalborg University, master in Inginerie Structurala.Lasă un răspuns

Site creat de