De Vazut

”Drumul Cetăților”, aplicația care te aduce mai aproape de istoria și valorile românești

cetatea liteni

Cei care sunt pasionați de  vacanțe în locurile cele mai pitorești și încărcate de istorie, dar și cei care doresc să afle mai multe despre istoria noastră au la dispoziție toate informațiile despre monumente istorice cunoscute sau despre obiectivele turistice aproape uitate la un ”touch” distanță.

Cei de la Bitdefender au lansat mai bine de un an o aplicație mobilă care îi ajută pe utilizatori să descopere comorile ascunse ale României.

Aplicația ”Drumul Cetăților” este interactivă, user-friendly și foarte challenging pentru că are un modul de check-in, în care ești poftit să “pui stindardul pe hartă” ca să primești diferite “ranguri” medievale – străjer, logofăt, mare vornic, voievod – iar “fiecare rang îți aduce automat premii din partea Bitdefender (licențe de produse pentru dispozitive mobile și calculatoare).

Fiecare loc marcat pe hartă și prezentat în “Drumul Cetăților” este însoțit de o imagine reprezentativă și de o descriere sumară. În plus, apare distanța de la locul unde vă aflați până la monumentul ale, în câte minute ajungeți și un buton ce vă redirecționează către Google Maps cu traseul cel mai scurt până la destinație.

Și noi vrem să testăm aplicația așa că ne-am propus ca în fiecare weekend să vizităm cel puțin un obiectiv turistic din zona Clujului.

Iar primul pe listă este Cetatea Liteni, o cetate din secolul al XIV-lea construită pentru apărarea zăcămintelor de aur din Valea Ierii.

Cetatea Liteni, atestată din anul 1324, este unul din obiectivele turistice din zona Clujului care merită vizitat (FOTO)

România are locuri de exceptie cu povești inedite care merită descoperite. Fiecare loc reprezintă o aventură și o experiență unică. Noi vă invităm să urmați firul istoriei și să vă bucurați de bogăția culturală moștenită.

Așadar, care este prima voastră destinație?Lasă un răspuns

Site creat de