Studentie, Uncategorized

Eleva Maria Bega din Cluj a obtinut cel mai bun rezultat din lume la un examen Cambridge

Maria Bega

Eleva Maria Bega de la liceul privat Transylvania College a obtinut certificatul pentru „Cel mai bun rezultate din lume” la un examen Cambridge. Datorita acestei distinctii eleva clujeanca va putea sa intre la orice universitate din Marea Britanie. Pana acum, aplicatiile sale la universitatile St. Andrew, Nottingham, Liverpool, Cardiff, Bristol au primit raspuns pozitiv. Cu toate acestea, tanara clujeanca spune ca prefera sa ramana in Cluj-Napoca si sa se inscrie la Facultatea de Psihologie din cadrul Universitatii Babes-Bolyai.

Maria, eleva noastra in ultimul an de liceu a primit certificatul pentru <<cel mai bun rezultat din lume>> pentru unul dintre examenele finale sustinute in acest an. Aceste certificate sunt oferite elevilor din intreaga lume care sustin examene Cambridge la disciplinele studiate in liceu si care obtin cele mai bune rezultate din lume la o anumita disciplina de examen. Felicitari, Maria!” a transmis conducerea Transylvania College.

Maria Bega este inscrisa la Transylvania College din septembrie 2014. Aceasta a locuit cu familia ei in Canada, insa s-a mutat la Cluj-Napoca acum aproape doi ani.


Despre Transylvania College

Simona Baciu, împreună cu soțul ei, Dr. Dan Baciu, sunt inițiatorii și fondatorii Fundației Transylvania College, care a lansat instituțiile educaționale Grădinița “Happy Kids” și “Transylvania College. The Cambridge International School in Cluj”. Familia Baciu este și în momentul de față activ implicată în conducerea școlii, iar cei care optează pentru Transylvania College se bucură de beneficiile educației bazate pe valori, unde elevii sunt încurajați să-și valorifice la maximum potențialul, să respecte diversitatea, să fie creativi și responsabili.

Pe drumul excelenței, școala a dobândit numeroase premii la nivel național (Școala anului în România) și internațional (3 premii I la festivalurile COBIS Young Scientist Film Awards; Premiul “Diana Award” – acordat de două ori consecutiv elevilor Transylvania College; 3 premii obținute la concursurile internaționale lansate de Agenția Spațială Europeană ESA), precum și cele mai bune rezultate din țară obținute la examenele internaționale Cambridge. Transylvania College este, de asemenea, membră Round Square și COBIS.

 4 Comments

  1. Dragi alti liceeni, nu va descurajati, fata asta a stat ani buni in Canada, deci a invatat numai in limba engleza, dar examenul l-a dat cu toti ceilalti care au studiat in Romania si in alte tari engleza ca si o limba straina.

    1. Nu este vorba de examenele Cambridge de limba engleza, cele intermediate de Britis Council ci de examenele CIE (Cambridge International Examinations) IGCSE (dupa primii doi ani de liceu) si respectiv AS level (cls. a 11-a) si A level (cls. a 12-a) la diverse materii (eg. matematica, sociologie, psihologie, business, economie, stiinte) – unele obligatorii altele optionale – http://www.cie.org.uk/

Lasă un răspuns

Site creat de