Studentie

Elevii câştigători ai concursului „Electrotehniada” au fost admişi automat la Facultatea de Inginerie Electrică din Cluj-Napoca

test 986769 1280

Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) a organizat, în data de 7 aprilie, concursul pentru elevi intitulat „ELECTROTEHNIADA – Creativitate în știință și tehnologii”. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul „Zilelor Facultății de Inginerie Electrică”, ajunsă la cea de a VIII-a ediție.

Scopul acestei competiții este stimularea creativității tehnice și a simțului ingineresc al elevilor, viitori ingineri în domeniul electric sau energetic. Participanții au fost invitați să găsească idei tehnice inovatoare pe care să le pună în practică.

Anul acesta au fost propuse 16 teme de creație din mai multe domenii ale ingineriei electrice și energetice, precum comanda inteligentă, electrotermia, robotica, aparatele de măsură, controlul wireless, etc

. Competiția a reunit 28 de elevi din 8 unități de învățământ preuniversitar – Colegiul Tehnic „George Barițiu” din Baia Mare, Colegiul Tehnic „A.P. Ilarian” din Zalău, Colegiul Tehnic „Ion I.C. Brătianu” din Satu Mare, Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” din Șimleu Silvaniei, Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” din Cugir, Colegiul Tehnic Energetic din Cluj-Napoca, Colegiul Tehnic de Transporturi „Transilvania” din Cluj-Napoca, precum și Colegiul Național „Teodor Neş” din Salonta.

Premiul întâi a fost acordat elevului Alexandru Petriș de la Colegiul Tehnic „A.P. Ilarian” din Zalău, pentru lucrarea „Utilizarea freonului de la o instalație de frig pentru încălzirea apei”, îndrumator prof. Radița Tudoricescu.

Decanul Facultății de Inginerie Electrică, domnul Conf. dr. ing. Andrei-Cristinel Cziker, împreună cu juriul competiției, au felicitat elevii participanți și profesorii îndrumători, subliniind importanța creativității tehnice în dezvoltarea tehnologică globală.

Elevii care au obținut premiile I, II și III la acest concurs vor fi admiși fără concurs la Facultatea de Inginerie Electrică, pentru sesiunea din iulie 2017, în cazul în care vor avea la examenul de bacalaureat, minim, media 8.00.Lasă un răspuns

Site creat de