Timp liber, Important

EthniCity – eveniment multicultural la Cluj

EthniCity - eveniment multicultural la Cluj

EthniCity este un proiect despre oameni, despre comunitate, despre multitudinea de culturi care se pot găsi în Cluj și care trebuie să fie sărbătorite.

Un proiect de voluntariat care aduce impreună oamenii din diferite comunități etnice și spune povestea lor, sărbătorind împreună tradițiile și cultura.

În perioada 28 mai – 4 iunie, Insomnia Café&Bistro va găzdui o săptămână multiculturală cu expoziții și seri tematice.

De la ritmuri africane și dansuri braziliene până la arii de operă ucrainene, delicii culinare turcești și povestiri armenești, toate acestea reprezentând culorile unice ale diverselor tradiții etnice.

Alături de serile culturale, pe parcursul întregii perioade de desfășurare a evenimentului, va fi prezentă și o expoziție de artă care combină tradiționalul cu digitalul.

O serie de instalații artistice precum: Cabinet of Stories, care conține diferite istorisiri multiculturale strâns legate de un obiect reprezentativ și Cultural Visions, o viziune proaspătă a elementelor culturale prezente în eveniment, create de artiștii din Comunitatea 156.

Participanții pot să admire cultura ucraineană prin lentila unei fotografe ucrainene, pot descoperii diferite opere de artă digitale sau să se plimbe pe străzile marilor orașe ale lumii cu ajutorul senzorilor de mișcare și a dispozitivelor de realitate virtuală.

Aceasta este o inițiativă a asociației “BLANĂ!” împreună cu elevii voluntari ai clubului IMPACT destinat întregii comunități.

Un eveniment cu porțile deschise, o săptămână în care participanții se pot bucura de aspectele artistice, educative și experimentale pe care persoanele minunate care iau parte la acest eveniment vor să le împărtășească cu comunitatea clujeană.Site creat de