Timp liber, Important

Un carnaval al culturilor în inima Clujului: orașul sărbătorește diversitatea într-un eveniment spectaculos

Un carnaval al culturilor în inima Clujului: orașul sărbătorește diversitatea într-un eveniment spectaculos

În cadrul evenimentului „Zilele Clujului” organizat de Primăria Cluj-Napoca, grupul de inițiativă comunitară Impact (reprezentând EthniCity) împreună cu Universitatea Babeș- Bolyai (UBB) alături de centrele culturale, Institutul Român pentru Pace (PATRIR) și Cluj International Women’s Club, au creat un program multicultural complex vizând peste 30 de culturi diferite.

Persoanele care fac parte din acestă multitudine de etnii diferite, își vor împărtași culturile prin: artă, povești, dans, muzică, mâncare și tradiții.

Acest eveniment multicultural va fi deschis publicului în fiecare zi din perioada 19 – 21 mai, pe strada Emmanuel de Mortonne, între orele 10 – 22.

Totodată, EthniCity, în parteneriat cu Insomnia Café&Bistro și Cinema Arta, pregătesc o serie de instalații de artă, speech-uri, difuzări de filme, ateliere și petreceri de celebrare culturale.

Cel mai vechi pub din Cluj-Napoca găzduiește și în acest an EthniCity. Pe o perioadă de 2 săptămâni, 19 mai – 2 iunie, în incinta Insomnia Café&Bistro se vor putea găsi instalații de artă printre care se numără și “Cabinet of stories”. O colecție de obiecte care aparțin oamenilor etnici din orașul nostru, fiecare obiect având o poveste de care este strâns legat.

Altă parte a evenimentului EthniCity se va desfășura în cadrul Cinema Arta, unde pe o perioadă de 2 zile, 20 – 21 mai, vor fi difuzate filme multiculturale de scurt și lung metraj. Selecția de filme fiind făcută de reprezentanți ai culturilor partenere.

Evenimentele prezentate anterior au ca scop educarea cetățenilor și celebrarea diferențelor culturale din comunitatea clujeană, astfel făcând primi pașii spre o societate omogenă.Site creat de