Studentie, Important

Evenimentul EnTReC Energy Days are loc în perioada 25 – 27 mai la Cluj-Napoca

EnTReC Energy Days

În perioada 25-27 mai 2022, Centrul de Cercetare pentru Tranziție Energetică (EnTReC) din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca va organiza EnTReC Energy Days. 

Scopul evenimentului este de a facilita accesul mediului socio-economic la rezultatele cercetării din cadrul proiectelor finanțate, preponderent prin programul Orizont 2020.

Prin cele trei zile ale evenimentului se dorește crearea cadrului în care specialiști în domeniul energiei/eficienței energetice, cercetători și cadre didactice din mediul universitar, studenți și/sau doctoranzi cu studii tehnice, potențiali beneficiari ai unor proiecte de eficiență energetică să aibă oportunitatea de a împărtăși cunoștințe și exemple de bune practici în sfera eficienței energetice.

Principalele obiective ale acestei acțiuni se îndreaptă către:

Identificarea acțiunilor prin care IMM-urile pot depăși principalele bariere în implementarea proiectelor de eficiență energetică;

Prezentarea de tehnologii actuale care susțin combaterea schimbărilor climatice și sprijină eficiența energetică;

Identificarea mecanismelor de finanțare pentru proiectele de eficiență energetică;

Crearea de interacțiuni între reprezentanți ai autorităților centrale și mediul economic.

Primele două zile sunt dedicate tehnologiilor inovative bazate pe surse regenerabile de energie dezvoltate și implementate în proiecte de cercetare.

La prezentările și dezbaterile din 25 și 26 mai, vor participa reprezentanți ai:

 • Ostfold University College (Norvegia),
 • Politecnico di Torino (Italia),
 • The Centre of Research and Technology Hellas (Grecia), 
 • Ecole Polytechnique Federale de Lausanne (Elveția),
 • University of Bristol (Marea Britanie),
 • ENERGY@WORK (Italia)
 • WINDCITY SRL (Italia)
 • MICRO TURBINE TECHNOLOGY BV (Olanda)
 • ETREL SVETOVANJE IN DRUGE STORITVE DOO (Slovenia) 
 • Universitatea Valahia din Târgoviște,
 • Universitatea Politehnică Timișoara,
 • Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Cea de-a treia zi este concepută ca un cadru în care reprezentanți ai administrației publice centrale și locale, asociațiilor profesionale, ai IMM-urilor și mediului academic vor discuta despre mecanisme, instrumente și acțiuni care pot sprijini IMM-urile în implementarea proiectelor de eficiență energetică.

În acest context, specialiști din Ministerul Energiei, Innovation Norway, sectorul IMM-urilor şi firme de avocatură vor susține prezentări și vor răspunde la întrebările participanților pe tematici legate de modalități de finanțare, legislație specifică domeniului energetic sau bune practici implementate în IMM-urile din România.

De asemenea, două training-uri gratuite vor fi oferite celor interesați având ca temă centrală: formarea colectivelor energetice în proiecte de eficiență energetică, precum și identificarea beneficiilor multiple asociate unor astfel de proiecte.

Mai multe detalii despre eveniment și modul de înregistrare pot fi găsite pe pagina oficiala a evenimentului: https://entrec.utcluj.ro/entrec-energy-days-25-27may-2022/ .Lasă un răspuns

Site creat de