Studentie

Exemplu. Peste 200 de voluntari au plantat puieţi în Parcul Sportiv „Iuliu Hatieganu”

digging 704661 1280

Peste 200 de voluntari au participat marți, 14 martie, la Keep it Green!, cea mai mare campanie de plantare organizată de Universitatea Babeș-Bolyai în Parcul Sportiv Universitar „Prof. dr. Iuliu Haţieganu”.

La evenimentul inițiat de Direcţia Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Universității Babeș-Bolyai și susținut, prin sponsorizări, de Banca Transilvania și Yonder, au participat studenți, cadre didactice, reprezentanți ai Rectoratului UBB, jucătorii şi staff-ul echipei de fotbal Universitatea Cluj, precum şi jucătorii echipei de handbal Universitatea Cluj, dar și 30 de copii ai unei grădinițe clujene.

Campania a fost organizată în acord cu programul „UBB pentru Dezvoltarea Sustenabilă” (UBB Goes Green), adoptat în cursul acestui an universitar de UBB și care are ca scop aplicarea de politici care reduc impactul asupra mediului înconjurător.

Keep it Green! a vizat plantarea de puieţi pe o suprafaţă de aproximativ 3 hectare situate în zona dinspre râul Someş a parcului, precum şi în zona terenurilor sintetice, cea mai recentă investiţie realizată în Parcul Sportiv Universitar „Prof. dr. Iuliu Haţieganu”.

Ideea campaniei a avut ca punct de pornire destinația principală a Parcului Sportiv Universitar „Prof. dr. Iuliu Hațieganu”,  conceput nu doar ca bază de pregătire sportivă a studenţilor Universității Babeș-Bolyai, ci şi ca una dintre cele mai frumoase zone verzi tradiționale ale municipiului Cluj-Napoca, reprezentând o structură unică în România.

Reabilitarea parcului prin intermediul proiectelor finanțate din fonduri structurale l-a ridicat la cele mai înalte standarde europene în ceea ce privește dotarea sportivă și educațională, însă aspectul și calitatea parcului pot fi mult îmbunătățite prin refacerea zonei verzi împădurite.

Campania se încadrează în strategia mai largă de deschidere şi implicare în comunitate a Universităţii Babeş-Bolyai și completează eforturile constante derulate permanent de UBB pentru ridicarea nivelului de confort al clujenilor.Lasă un răspuns

Site creat de