Studentie

Experimente magice şi curiozităţi ştiinţifice – în weekend la Facultatea de Știința și Ingineria Mediului din cadrul UBB Cluj

attempt 113337 1280

Facultatea de Știința și Ingineria Mediului din cadrul Universității Babeș-Bolyai organizează, în perioada 24-25 martie, programul de weekend intitulat „Prietenii științei”, dedicat celor mai mici și mai mari pasionați de experimente, protecția mediului şi curiozități din lumea ştiinţei şi a mediului înconjurător.            

Weekend-ul „Prietenii științei” este o componentă a programului Școala Altfel: EDUCAȚIE PRIN ȘTIINȚĂ, propus școlilor de către Facultatea de Știința și Ingineria Mediului.

Scopul programului este acela de a răspunde unei nevoi actuale de informare și educare non-formală a elevilor și în același timp, are în vedere și promovarea științei în rândul elevilor, atragerea de noi generații către activitățile de cercetare și încurajarea alegerii unei cariere în domeniul cercetării mediului.

Activitățile propuse participanților cuprind experimente educativ – distractive din domeniul chimiei și fizicii, dedicate în special elevilor ciclului gimnazial dar care sunt de interes și pentru liceeni (desene și mesaje magice, lampa cu lavă, pânza de paianjen comestibilă, baloane uriașe de săpun, experimente cu lumină, frig și energii neconvenționale etc), proiecții de film, ateliere de creație, dar și demonstrații ale procedurilor de salvare a victimelor în caz de dezastru.

Elevii vor avea ocazia de a participa la două concursuri cu premii: „Cele mai interesante realizări folosind materiale reciclabile” și „Cunoștințe din domeniul protecției mediului”. Premiile vor consta în cărți și obiecte utile elevilor iar diplome de participare la concurs vor fi înmânate atât câștigătorilor, cât și profesorilor îndrumători.

A doua zi a evenimentului este dedicată spectacolelor interactive cu tema Miniomul de ştiinţă, care vor cuprinde experimente științifice pentru învățăceii de toate vârstele.

Evenimentul se va desfășura la Facultatea de Știința și Ingineria Mediului, str. Fantanele, nr. 30, în zilele de 24.03.2017, în intervalul orar 16.30 – 19 și în data de 25.03.2017, în intervalul orar 10.00 – 13.00.Lasă un răspuns

Site creat de