Studentie

Expoziţia de pictură poloneză „Wrocław Now. Toate feţele haosului”

1 Poster ROMANIA2 2

UNIVERSITATEA DE ARTĂ ŞI DESIGN DIN CLUJ-NAPOCA în colaborare cu Academia de Artă din Wrocław organizează în perioada 3 – 23 martie 2016 expoziţia cu titlul „Wrocław Now. Toate feţele haosului”. Vor expune peste 40 de artişti plastici, pictori, cadre didactice în cadrul catedrei de pictură de la academia mai sus amintită.

Vernisajul expoziţiei va avea loc joi, 3 martie 2016, ora 19 în Galeria Casa Matei.

Conceptul manifestării aparţine artiştilor curatori din Polonia Joanna Pałys, Janusz Merkel şi Krzysztof Walaszek. Evenimentul se desfăşoară sub egida Wrocław 2016, Capitală Culturală Europeană şi marchează o nouă colaborare între UAD Cluj-Napoca şi Academia de Artă din Wrocław. În luna noiembrie a anului trecut, iubitorii de artă au putut vizita expoziţia „Eoare de sistem”, rezultat al derulării proiectului Hallo Wrocław în care au fost prezentate lucrările a 30 de artişti de facturi diferite, cadre didactice şi studenţi deopotrivă, de la cele două instituţii de învăţământ superior artistic.

Actuala expoziţie „Wrocław Now. Toate feţele haosului” se concentrează pe ideea de haos care încorporează atât conceptele intelectuale, cât şi temerile şi obsesiile de necontrolat; lumi reale şi de vis; armonii picturale şi disonanţe interesante; manifeste artistice concrete şi ambiguităţi poetice; minimalism şi Baroc în exces, pictură şi non-pictură care este totuşi pictură.

Pe simezele Galeriei Casa Matei se vor regăsi lucrările a peste 40 de artişti din Polonia, reprezentanţi ai catedrei de pictură din cadrul Academiei de Artă din Wrocław. Fiecare artist este o entitate aparte aducându-şi contribuţia la conturarea identităţii şi forţei spaţiului artistic din perimetrul oraşului Wrocław. Titlul expoziţiei subliniază ideea prezentului şi a activităţii actuale a pictorilor prezenţi în expoziţie care, chiar dacă aparţin unor generaţii diferite, sunt produsul academiei din Wrocław, dezvoltându-se în direcţii diferite de la abstractul geometric la structuralism şi expresionism, de la figurativ la pictura cu tentă critică sau la o creaţie care scapă oricărei clasificări.

Expoziţia „Wrocław Now. Toate feţele haosului” se înscrie în seria colaborărilor de tradiţie dintre UAD Cluj-Napoca şi Academia de Artă din Wrocław, urmând expoziţiilor de grafică care au avut loc în anul 2008, respectiv 2010.

Expoziţia la Galeria Casa Matei în perioada 3 – 23 martie 2016.Lasă un răspuns

Site creat de