Studentie, Important

Extremismul în mediul online – dezbătut la FSPAC

extremism fspac

Studenții Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicări, alături de Mircea Toma, președintele ActiveWatch și al Agenției de Monitorizare a Presei, și de Ioana Avădani, directorul Centrului pentru Jurnalism Independent, vor dezbate miercuri, 16 noiembrie 2016, pe tema combaterii naționalismului extremist în mediul online și a educației media.

Dezbaterea este organizată în cadrul campaniei QuestionHate, demarate de o echipă de studenți ai Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării în cadrul unei competiții universitare internaționale.

Evenimentul cu intrare liberă va avea loc miercuri, 16 noiembrie, de la ora 14.00, în sala T1 a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării. (clădirea FSPAC 2, str. Minerilor nr. 85)

QuestionHate este o campanie multilingvă desfășurată pe mai multe platforme digitale cu scopul de a face cunoscută problema răspândirii discursurilor naționalist-extremiste și xenofobe în Europa, în special printre tinerii care comunică și se informează preponderent în mediul online și pe social media.

Pe lângă organizarea a două evenimente la Cluj și București, campania va include publicarea colaborativă a unei liste a surselor online ale discursului naționalist-extremist și xenofob în limbile română, engleză, germană și franceză și promovarea în rândul tinerilor a unui sticker digital ce va fi utilizat pentru a semnala threadurile de comentarii online care conțin astfel de discursuri.Lasă un răspuns

Site creat de