Studentie

Facultatea de Agricultură din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca a lansat prima platformă on-line de consultanţă agricolă din România

agricultural machine 1918987 1280

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj Napoca, prin Facultatea de Agricultură, a lansat în 1 martie, la București, prima platformă on-line de consultanță agricolă din România specializată pe managementul integrat al inputurilor agricole: www.agrim.ro.

Platforma AGRIM promovează legătura dintre producătorii agricoli și furnizorii de inputuri în domeniu, prin intermediul specialiștilor – cadre diactice – din cadrul USAMV Cluj-Napoca, cu rol de consultanți. Astfel, AGRIM mediază colaborarea dintre aceștia pentru a susține creșterea economică, inovația și productivitatea sectorului agricol românesc.

La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților publice din domeniul agricol, ai companiilor partenere agrim.ro, ai asociațiilor  producătorilor agricoli, ai stațiunilor și institutelor de cercetare agricole, fermieri și mass media.

Coordonatorul platformei agrim.ro, prof. univ. Roxana Vidican, decanul Facultății de Agricultură a USAMV Cluj Napoca, a declarat că “platforma agrim.ro este primul instrument care reușește să aducă în același loc teoreticienii și practicienii din agricultura românească pentru a găsi soluții la provocările din domeniu. Specialiștii de la USAMV Cluj Napoca și fermierii care vor interacționa pe forumul agrim.ro vor oferi, prin răspunsurile la problemele ridicate, informații utile atât celor care lucrează în agricultură, dar și studenților, viitorii fermieri.”

În cadrul evenimentului de lansare au mai luat cuvântul: Gheorghe Sin, președintele Academiei de Științe Agricole și Silvice, Valeriu Tabără, vicepreședinte al Academiei de Științe Agricole și Silvice; directorul general APIA, Adrian Pintea; rectorul USAMV Cluj Napoca, Cornel Cătoi; Alexandru Baciu, fermier din județul Călărași.

Scopul  AGRIM  este  de  a  ajuta  fermierii  români  în  alegerea  inputurilor   de calitate înaltă (semințe și material biologic, fertilizanți, produse de   tratamente fito-sanitare) potrivite nevoilor lor. Astfel, AGRIM promovează cele mai bune practici agricole actuale în funcție de obiectivele economice ale fermierilor, de adaptarea la condițiile climatice, de noutățile aduse de către furnizorii de inputuri.

Platforma AGRIM include o bază de date cu principalii furnizori de inputuri agricole de pe piața românească, un forum pentru acordarea de consultanță on-line pe domeniile de competență ale cadrelor didactice din Facultatea de Agricultură a USAMV Cluj-Napoca.

Platforma AGRIM devine și un instrument de studiu al studenților de la facultățile de agricultură din țară prin bagajul de informații din tot spectrul inputurilor agricole și prin liberul acces la informațiile din sectorul forum.



Lasă un răspuns

Site creat de