Important, Timp liber

Festivalul RO-Wine la Cluj: peste 200 de vinuri de la aproximativ 50 de producători

Festivalul Internațional de Vin "RO–Wine"
  • Prima ediție transilvăneană a “RO-Wine | The International Wine Festival of Romania” va aduce la Cluj-Napoca, pe 27-28 octombrie, peste 200 de vinuri de la aproximativ 50 de producători;
  • Sâmbătă se va organiza în premieră în România prima degustare verticală de Apogeum, Feteasca Neagră aclamată deseori drept cel mai bun vin obținut din acest soi-simbol al României;
  • Duminică va avea loc lansarea oficială a celui de-al treilea volum al „The Wine Book of Romania”, volum coordonat de Marinela Vasilica Ardelean;
  • La festival și-au anunțat prezența și Nicolae al României și Alina-Maria.

Mai este doar  o zi până la deschiderea oficială a primei ediții transilvănene a “RO-Wine | The International Wine Festival of Romania”, primul eveniment dedicat exclusiv vinurilor premium și superpremium.

Standurile au ajuns deja la CHIOS Social Lounge, unde veți găsi, pe 27 și 28 octombrie, peste 200 de vinuri de la aproximativ 50 de producători, vinurile reprezentative din portofoliul a 7 importatori de calibru, plus aproximativ 30 de etichete de top, rezervate zonei VIP.

Urmând modelul consacrat în cadrul celor trei ediții anterioare din București, accentul va cădea, și de această dată, pe interacțiunea directă dintre oaspeți și proprietarii de crame și podgorii, cei care pot spune în detaliu povestea fiecărui vin.

În zona VIP vor fi disponibile, așa cum se cuvine, etichete rare sau greu accesibile, de la vârfurile de gamă Foss Marai la vinurile Bruno Vespa sau etichete de top din România, Franța și Spania.

Sâmbătă, 27 octombrie, vizitatorii vor avea ocazia să participe la o degustare „în avanpremieră” de brânzeturi superpremium din portofoliul President, asociate cu vinurile cele mai potrivite, astfel încât să se pună reciproc în valoare. Tot sâmbătă, în premieră în România, se va organiza prima degustare verticală de Apogeum, Feteasca Neagră aclamată deseori drept cel mai bun vin obținut din acest soi-simbol al României.

Duminică, 28 octombrie, va avea loc lansarea oficială a celui de-al treilea volum al „The Wine Book of Romania”, ghidul anual al celor mai bune vinuri românești, al cărui autor, Marinela Vasilica Ardelean, este și gazda și co-organizatorul festivalului RO-Wine.

În calitate de ambasador al culturii românești, am plăcerea de a fi, împreună cu soția mea Alina, pe 27-28 octombrie la Cluj-Napoca în cadrul festivalului internațional de vin RO-Wine, unde sunt sigur că vom întâlni oameni dragi și vin de calitate din România și străinătate. Vă așteptăm și pe voi. Noroc!” afirmă Nicolae al României și Alina-Maria, prietenii festivalului RO-Wine.

Festivalul Internațional de Vin „RO–Wine” va avea loc, pentru prima dată, în Cluj-NapocaLasă un răspuns

Site creat de