Studentie

Forumul de Diplomație Publică, organizat la UBB Cluj

Universitatea Babeş-Bolyai ocupă prima poziţie în clasamentul global al universităţilor din România pe anul 2017

Centrul pentru Studii Internaționale, din cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării a Universității Babeș-Bolyai, în parteneriat cu Centrul pentru Studiul Democrației și Centrul pentru Diplomație Publică, organizează vineri, 23 iunie 2017, de la ora 10.00, a V-a ediție a „Forumului de Diplomație Publică. Imaginea României pe plan extern. De la probleme la soluții pe termen lung”.

Evenimentul va avea loc în Aula Magna a UBB (str. M. Kogălniceanu, nr. 1).

Conferința va reuni reprezentanți ai principalelor instituții ale statului cu atribuții de politică externă, diplomați și experți internaționali din domeniul diplomației publice, precum și actori relevanți din sectorul de afaceri, comunitatea academică, societatea civilă sau mass-media. Aceștia vor participa la o dezbatere pe tema strategiilor de diplomație publică ale României și a soluțiilor pe termen lung. Întreaga discuție se va raporta la contextul regional actual și la tendințele globale în materie de relații internaționale. Pe baza dialogului din cadrul evenimentului, echipa de cercetători implicată în organizarea conferinței va realiza un document de tip white paper, care să sprijine, la nivel conceptual, activitatea de diplomație publică și de promovare a imaginii României.

La evenimentul desfășurat sub Înaltul Patronaj al Ministerului Afacerilor Externe, vor participa Teodor Meleșcanu, ministrul Afacerilor Externe, Mihnea Constantinescu, secretar de stat MAE, Ana Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Laurențiu Ștefan și Sandra Pralong, consilierii prezidențiali, Kim Eun-joon, ambasadorul Coreei de Sud în România, Gerhard Reiweger, ambasadorul Austriei în România, Zeng Jixin, adjunctul misiunii Republicii Populare Chineze în România, precum și reprezentanți ai mediului academic din România, SUA şi Israel.

Detalii cu privire la structura conferinței, tematicile abordate și experții care vor lua cuvântul se regăsesc în documentul anexat.Lasă un răspuns

Site creat de