Din Oras, Important

FOTO | Patru străzi din centrul Clujului vor fi reamenajate | Spaţii mai mari pentru pietoni şi biciclişti

Primăria Cluj-Napoca propune modernizarea a patru străzi din zona centrală a orașului: spațiu pietonal (public) generos, piste de biciclete și mai mulți arbori plantați.

Tocmai din acest motiv a avut loc o dezbatere deschisă în cadrul Centrului de Inovare și Imaginație Civică (CIIC). Tema supusă dezbaterii de Primăria Cluj-Napoca a fost reamenajarea străzilor Regele Ferdinand, Tipografiei, Sextil Pușcariu și Emile Zola.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate propunerile de proiecte pentru reamenajarea acestor străzi venite din partea Asiza Birou de Arhitectură.

Proiectele propun creșterea spațiului pietonal, modernizarea iluminatului public cu tehnologie led, plantarea unor aliniamente de arbori, infrastructură pentru biciclete și spații pentru terase.

În cadrul dezbaterii, o serie de experți au intervenit în discuție și totodată, s-au remarcat câteva idei pretabile venite din partea cetățenilor care au participat.

 

La întâlnirile CIIC anterioare au mai fost supuse dezbaterii publice proiecte precum Parcul Feroviarilor, Rethinking Someș pentru reamenajarea malurilor Someșului și dezvoltarea zonelor adiacente râului, reamenajarea Pieței Lucian Blaga, străzii Napoca, variante proiecte de pietonalizare și alte propuneri pentru o dezvoltare urbană sustenabilă a Clujului.

*
Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) este un laborator de idei, permanent, în care se dezvoltă și se testează diferitele forme de colaborare între actorii din oraș, cu scopul de a încuraja participarea clujenilor la viața orașului și de a promova discuții privind proiectele de dezvoltare urbană.

Pentru mai multe informații, dar și pentru a transmite idei sau propuneri, publicul poate utiliza adresa de e-mail imaginatiecivica@primariaclujnapoca.roLasă un răspuns

Site creat de