Din Oras, Important

Noi soluții pentru pietonii clujeni: extinderea spațiilor pietonale pe străzile Sextil Pușcariu, Emile Zola și Tipografiei

Noi soluții pentru pietonii clujeni: extinderea spațiilor pietonale pe străzile Sextil Pușcariu, Emile Zola și Tipografiei

În contextul în care România riscă o amendă uriașă din partea Uniunii Europene din cauza calității proaste a aerului din Brașov, București și Iași, orașul Cluj-Napoca face pași siguri către dezvoltarea urbană.

În scopul creșterii calității spațiilor publice și al extinderii spațiului pietonal, primăria a contractat servicii de proiectare pentru reamenajarea unor străzi din oraș: Regele Ferdinand, Sextil Pușcariu, Emile Zola și Tipografiei.

Concret, strada Regele Ferdinand ar urma să fie modernizată ca străzile Memorandumului sau Horea, in timp ce Sextil Pușcariu și Emil Zola din Piața Muzeului vor deveni pietonale. De asemenea, strada Tipografiei ar urma să fie şi ea redată pietonilor.

O altă zonă care va fi atinsă de acest proiect va fi artera Cuza Vodă și piațeta din fața agenției CEC Cluj. Aici se doreşte ca pietonii şi bicicliştii să aibă prioritate, însă stradă nu va fi închisă circulaţiei rutiere.

Prin acest proiect se dorește încurajarea mobilității urbane lente în zonele centrale ale orașului, însă faptul că mașinile vor avea acces limitat în aceste zone va fi de mare folos pentru fluidizarea traficului din zona centrală, dar și pentru calitatea aerului din inima orașului.

Având în vedere faptul că în acest moment aceste artere s-au transformat în locuri de parcare iar spațiul destinat pietonilor este unul extrem de restrâns, primăria s-a hotărât să vină cu soluții, transformând aceste zone în spații de tip „shared space”, adică spații cu utilizare în comun.

Atât pietonii, cât și bicicliștii, se vor putea bucura de mai mult spațiu dacă proiectul pe care primăria îl pregătește pentru a-l depune spre finanțare din bani europeni, va fi aprobat.

 Lasă un răspuns

Site creat de