De Vazut

Găseşte-ţi primul loc de muncă prin intermediul unui CV bine conceput

Găseşte-ţi primul loc de muncă prin intermediul unui CV bine conceput

Debutul în carieră reprezintă una dintre cele mai importante etape, fiind definitorie pentru dinamica întregii tale vieţi profesionale. Ţi-ai finalizat studiile sau ai făcut o conversie profesională şi vrei să îţi găseşti primul loc de muncă în noul domeniu de interes, atunci trebuie şi ţii cont de câteva aspecte, astfel încât să îţi creşti şansele de reuşită şi să fii contactat de către posibilii angajatori.

Rolul unui CV

CV reprezintă prescurtarea sintagmei curriculum vitae şi conţine cursul complet al activităţii tale profesionale şi al studiilor urmate. Acestora li se adaugă datele de contact, precum şi competenţele şi abilităţile tale. Nu vei uita de obiectivele propuse, dar nici de atuurile care te pot ajuta în obţinerea unui interviu cu angajatorii care activează în domeniul pe care tu îl vizezi. Astfel, CV-ul devine documentul care îţi asigură vizibilitatea pe piaţa locurilor de muncă, indiferent dacă te afli la început de drum sau dacă îţi cauţi un loc nou de muncă. Conceperea unui CV necesită multă atenţie, astfel încât să conţină doar date concrete, pe care un recruter să le parcurgă rapid, în doar câteva secunde, şi din care să sustragă rapid aspectele de interes. Un CV conceput greşit, dezordonat şi haotic, chiar dacă deţine date de interes, limitează accesarea acestora de către angajatori. Fiind atât de important ca CV-ul tău să fie bine conceput şi să furnizeze date care pot fi parcurse rapid,  îţi va fi de mare folos susţinerea şi ajutorul profesioniştilor, ai posibilitatea de a-ţi crea un CV relevant, în doar câteva minute.

Cum îţi poţi crea CV-ul accesând mediul online

Aflat la început de drum, ajutorul specialiştilor în comunicare îţi va fi de un real folos. Accesând mediul online ai şansa de a beneficia de serviciile acestora, în doar câteva minute. Tot ce va fi necesar să faci, va fi să furnizezi toate datele tale, urmând ca acestea să fie prelucrate şi editate, rezultatul fiindu-ţi generat într-un timp foarte scurt, sub forma CV-ului care te va ajuta să obţii primul tău loc de muncă. Apelând la serviciile specializate, primul tău CV va fi corect conceput, va trimite date de interes şi va trezi atenţia angajatorilor. Înainte de a solicita crearea unui CV, ai posibilitatea de a studia un exemplu de cv, o etapă foarte importantă, care te va ajuta să te hotărăşti asupra modului în care doreşti  să arate CV-ul tău, atât în ceea ce priveşte editarea datelor furnizate, cât şi în ceea ce priveşte grafica. 

Primul tău CV

Găsirea primului loc de muncă va reprezenta un obiectiv foarte important pentru tine, dacă te afli la început de drum sau dacă abia ai finalizat studiile. Având în vedere că nu benefiezi de experienţă profesională, CV-ul va trebui să ofere informaţii legate de studiile finalizate, respectiv de competenţele pe care ţi le-ai însuşit în urma parcurgerii acestora. De asemenea, vor trezi interesul programele de practică şi voluntariat parcurse, acestea prezentând potenţial în definirea anumitor profile. Este foarte important ca CV-ul tău să conţină şi obiectivele tale profesionale, scrise în formule scurte şi clare.  Cu un CV bine conceput, teama că cei feră experienţă nu îşi găsesc un loc de muncă, este spulberată. 

Ce va conţine CV-ul tău

În primul rând, CV-ul va conţine datele de contact, adresa şi o poză tip buletin. Având în vedere că nu ai experienţă profesională, CV-ul tău va trece în revistă programele de practică şi voluntariat pe care le-ai parcurs în domeniul vizat. Se vor adăuga studiile şi cursurile urmate, începând cu ultima etapă de studiu sau cu cea mai importantă. Este important ca CV-ul să ofere informaţii despre abilităţile şi competenţele tale, dar şi obiectivele pe care le urmăreşti. CV-ul nu înseamnă doar bagajul de date furnizat, ci este scos în evidenţă şi prin modul de prezentare. Ordine, format, grafică, toate vor conlucra pentru a te face vizibil în faţa unui recruiter, pe aria ta de interes.  Din acest motiv, este foarte important să laşi crearea CV-lui pe seama specialiştilor, aceştia concepând pentru tine cea mai bună formulă şi generându-ţi rapid CV pe care îl vei încărca pe platformele cu oferte de locuri de muncă.

Ce să nu conţină CV-ul tău

Un CV bine conceput, poate fi parcurs în câteva secunde, tocmai pentru un recruiter  deţine abilitatea de a  depista rapid datele de interes. În aceste condiţii, CV-ul tău nu trebuie să conţină informaţii inutile, precum foi matricole, note de absolvire, date de naştre ale membrilor familiei sau modificările locative.



Site creat de