Liceu

Imagini obscene la Balul Bobocilor al unui liceu din Cluj-Napoca. Una din probe a stârnit furia internauţilor (FOTO)

balul bobocilor cluj-napoca

ACTUALIZARE: „Școala nu a organizat și nu organizează astfel de manifestări nici în școală, nici în afara ei – având în vedere dificultatea asigurării securităţii elevilor într-un mediu privat;

Şcoala nu şi-a asumat în niciun fel evenimentul, nefiind promovat la nivelul unităţii;

 În mediu privat, profesorii instituției nu au participat la un eveniment de genul ”Balul bobocilor” a transmis Angela Roşca, directorul Colegiului Tehnic de Comunicaţii „Augustin Maior” din Cluj-Napoca.

„Vă informăm că, printr-o adresă transmisă unităţilor de învăţământ, încă din anul 2015, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj reaminteşte conducerilor unităţilor de învăţământ că este responsabilitatea acestora de a verifica toate aspectele legate de desfăşurarea unui eveniment al şcolii într-o altă locaţie decât cea a unităţii, atunci când aprobă o astfel de manifestare.

În acest context, mesajul conducerii ISJ viza atât verificarea spaţiului în care se desfăşoară activitatea, cât şi măsurile de siguranţă a elevilor, cu accent pe numărul cadrelor didactice/adulţilor însărcinaţi cu supravegherea minorilor, astfel încât aceste evenimente să fie unele ale bunei dispoziţii şi decenţei specifice calităţii de elev.

Astfel, decizia de a organiza aceste tipuri de evenimente aparţine conducerii unităţilor de învăţământ, cu asigurarea condiţiilor optime” a declarat Andreea Coroian Goldiş, sef de cabinet – Inspectoratul Scolar Judetean Cluj.


Imagini obscene la un bal al bobocilor al unui liceu din Cluj-Napoca. La una din probele balului  TELECOM organizat într-un club din oraş, boboacele (în vârstă de 15 ani) au fost puse să mănânce câte o banană din poala partenerilor, în timp ce aceştia stăteau pe scaun.

Deşi proba li s-a părut amuzantă celor prezenţi, fotografiile ajunse pe Facebook au stârnit sute de nemulţumiri printre internauţi. Albumul foto postat pe Facebook de una din participantele la Balul Bobocilor a strâns deja aproape 700 de distribuiri şi peste 600 de comentarii. Majoritatea comentariilor critică modul în care s-a desfăşurat respectivă probă şi au cerut să fie luate măsuri.

Din ce am reuşit să aflăm până acum, elevii sunt înscrişi la Colegiul Tehnic de Comunicaţii „Augustin Maior” din Cluj-Napoca. Un alt fapt care sugerează că este vorba de acest liceu este şi denumirea „TELECOM” folosită pentru colegiul respectiv.

Pe această cale solicităm poziţii oficiale din partea conducerii colegiului, precum şi din partea Inspectoratului Judeţean Şcolar Cluj.37 Comments

 1. Ce frumos, screenshot dupa screenshot, aici nu se vede fata niciunui elev dar pe Facebook se vede fiecare „ochisor”, o sa fie o distractie uriasa din moment ce am trimis toate pozele (cu fata fiecaruia din pozele de pe Facebook, cat si acest link) catre conducerea liceului.

 2. Daca populatia nu vrea „pletosi” implicati in proiecte comunitare care au ceva de spus atunci isi merita soarta cu modelele din poze.

 3. Unde am ajuns? De ce se intampla asta, CE DRACU LA 25 DE ANI AI MEI SPUN CA SE INTAMPLA IN INVATAMANT?! Ba unde plm s-au dus valorile? Cat de cat acolo un bun simt… unde-i? DOAMNE

 4. Unu a fost mai calculat si a tinut cu genunchii banana. Da restu chiar in loc de ciocan au tinuto. Parca se pricep fetele la supt…par sa mai fi facut treaba asta 🙂

 5. Da… total nepotrivit pt copii de 14-15 ani. Dar se pare ca este vorba de generatia actuala care cu un click obtine orice informatie buna sau rea. Ce putem face oare? Cred ca nimic… lumea se schimba vrem nu vrem!

 6. Iar voi nu aveți nimic mai bun de făcut decât să vă luați de niște copii li să profitați de pe urma naivității lor? Articolul ăsta va fi aici și peste 10 ani când vor crește, vor înțelege mai multe despre viață și se vor simți stânjeniți. Nu mi se pare corect să vă bateți joc de viitorul lor și să argumentați eventual că ”este vina lor că au postat pe Facebook, este spațiu public”. Aici ar trebui să intervină etica aia jurnalistică (ceea ce, de fapt, reprezintă bunul simț pe care orice adult îl are) și să vă abțineți de la senzațional pentru a-i proteja pe cei care vă vor plăti pensiile cândva.

  Iar faptul că nu ați cenzurat numele de familie al fetei mi se pare foarte josnic. Practic i-ați umilit familia. Nu spun că acești copii nu merită să li se ofere o lecție, dar nu așa se face. Pornim scandaluri din nimic și ne batem joc de soarta și viitorul lor pentru 5000 de click-uri în plus pe un site de știri.

  1. Serios?! „Practic i-ați umilit familia”
   Poate că au văzut asta în familie…
   Relatarea faptelor, a adevărului se numeşte josnicie???
   Amice, chiar eşti turmentat! De ce nu s-au gândit ei la viitorul lor?!

   1. Deci te-ai legat de singura parte pe care puteai să o contești, opinatule. Ceea ce înseamnă că toate celelalte argumente pe care le-am prezentat sunt adevărate, nu-i așa?

 7. Indignarea voastra se manifesta si prin publicarea unor poze care v-au adus 31292 de vizualizari [doar in 11 ore]? Ce pot spune, sunteti dreptatea intruchipata! Poate data viitoare veti reusi sa procedati diferit, altfel indignarea voastra are valoare nula.

  1. Lasă „trubadurule” că în weekend o vor face „pe bune”!
   Aici nu e vorba de dreptate, e vorba de adevăr, ăsta e comportamentul i „modelul” de distracţie la 14-15 ani! Mâine, poimâine, vor apărea „rezultatele”, lăsate la poarta unui spital, sub formă de „pui vii”, cu „autori necunoscuţi! Cred că dacă ai fi în situaţie ai „cânta” în altă gamă, „trubadurule”!

 8. As fi curios cati dintre ipocritii si mai ales ipocritele de aici care se scheauna de zici ca s-a terminat cu lumea,erau deja profesionisti in ale „bananelor” la varsta lor!!!

 9. Acest bal nu este organizat de catre scoala sau cu acordul scolii. Este organizat de elevii acestuia fara nici o legatura cu conducerea scolii.

 10. Cam ce ar putea sa se intample intr-un sistem heliocentric astfel incat umbra lunii la o eclipsa totala de soare sa se miste pe pamant de la vest la est, conform realitatii observabile? Deloc multe. Daca pamantul s-ar roti invers, soarele si luna ar rasari de la vest in loc de est, iar fazele lunii ar incepe invers, de la stanga la dreapta. Nu se intampla asta. Si nici revolutia inversa a lunii, nici a pamantului nu ar avea efectul scontat. Exista, deci, vreun alt model care corespunde intru totul realitatii observabile (miscarile soarelui, lunii si umbrei ei la eclipsele totale de soare) si care se bazeaza pe deplasarea pamantului in jurul soarelui, in orice fel? Daca considerati ca da, va rog argumentati.

 11. foarte trist…
  extrem de trist pt Romania…
  un articol care arata (prin mentalitatea autorului si a comentatorilor) sa suntem cu ani lumina in spatele strainilor….
  aratam intoleranta , rautate („o sa fie o distractie uriasa din moment ce am trimis toate pozele (cu fata fiecaruia din pozele de pe Facebook, cat si acest link) catre conducerea liceului.”), intoleranta etc….

  pana la urma care e problema ?! este un concurs de mancat banane…. voi aveeti o minte perversa daca va ganditi la altceva si ar trebui sa vizitati un psiholog!

  este ilegal? NU. asa ca ciocu mic! poate esta puti imoral… dar daca este eveniment privat scoala NU ARE cum sa-si sanctioneze (legal vb) pe elevi…

  nu mai muriti voi de grija altora…. mama mama… apropos cati din cei care urla aici au practicat asa ceva… ma refer, evident, la varianta reala! pun pariu ca dsestui… si restu-s frustrate ca nu au putut!

  mai oameni buni… democratia spune ca poti face ce vrei atata timp cat nu faci rau altora… ei nu fac nici un rau nimanui… voi da… asa ca ar fi cazu sa va potoliti…. cum scrie si in Biblie: „cel fara de pacat sa arunce primul piatra”

 12. asa ceva si la varsta lor nu aveau timp destul mai incolo trebuie sa suga linga de acum ca mai tarziu deja stiu cum sta treaba cu astea cu suptul linsul

 13. …e generatia ce creste mai rapid
  decat mai toate care-u fost pina la ea
  cu informatii obtinute printr-un chlic
  si pura-n exclusivitatea sa

  e generatia ce stie optimal
  cum e creata lumea si-n ce mod
  deosebesti un om de animal
  taind cu dintii gordianul nod

  cine din voi nu are-acest pacat
  pacatului sexului nebun si abuziv
  sa stiti ca pietre- n sine aruncati
  de sens lipsite pietre si motiv

  fetitele-s frumoase si baietii tot
  bananele-aurii si cred gustoase
  in rest sa fie si baietii sanatosi
  si fetele la fel de sanatoase…

Lasă un răspuns

Site creat de