Studentie

Încep cursurile gratuite MedClass pentru tinerii medici din Cluj și studenții la Medicină

MedClass
  • În acest an, cursurile MedClass se desfășoară între 8 aprilie și 20 mai, în Cluj-Napoca; înscrierile sunt gratuite și se fac pe site-ul deprofesiemedic.ro până pe 6 aprilie;
  • Cursurile vor fi susținute de 14 experți din arii precum Management, Antreprenoriat, Etică și Arta Comunicării în Medicină, care vor veni cu informații utile și sfaturi pentru dezvoltarea unor competențe extinse ale tinerilor medici;
  • Cursurile MedClass se află la a doua ediție și reprezintă o inițiativă de investiție în viitorul medicilor din România, în cadrul campaniei “De profesie: medic în România”, inițiată de Consiliul Investitorilor Străini – FIC cu sprijinul GSK România;

În perioada 8 aprilie – 20 mai, tinerii medici și studenții la Medicină din Cuj-Napoca vor putea beneficia de cursurile gratuite MedClass pentru dezvoltarea unor competențe extinse, cursurile sunt organizate de FIC prin Grupul de Lucru pentru Sănătate.

Cursurile MedClass vor avea loc la Impact Hub Cluj-Napoca și vor cuprinde 4 module:

  • Management în sistemul public și privat (vineri, 8 aprilie)
  • Antreprenoriat în șănătate (vineri, 15 aprilie)
  • Etica și sistemul de sănătate (vineri, 13 mai)
  • Arta comunicării în medicină (vineri, 20 mai)

Înscrierile se fac gratuit prin completarea formularului online din cadrul www.deprofesiemedic.ro până miercuri, 6 aprilie, în limita locurilor disponibile.

În urma absolvirii tuturor celor 4 module, participanții vor primi diplome din partea FIC.

Printre cei 14 experți care vor susține cursuri se numără: Ec. Dr. Petru Șușca (Manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj), Prof. Dr. Răzvan Cherecheș (Profesor universitar și directorul departamentului de sănătate publică la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării – Universitatea Babeș-Bolyai), Bogdan Covaliu (Careers in White), Dr. Sebastian-Mihai Armean (medic specialist, cadru didactic UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, autor al Ghidului de consiliere în carieră pentru studenții de la medicină), Melania Medeleanu (jurnalist TV), Camelia Lebovici (Relationship Manager Divizia pentru Medici din cadrul Băncii Transilvania), Emilian Mihailov (Director executiv al Centrului de cercetare în etică aplicată, Facultatea de Filosofie, Universitatea din București), Cristina Bitirez (Clinical Research Manager, GSK România), Laura Munteanu (Medical Director, GSK România), Ioana Cucerzan (Director Adjunct Campus Cluj, Rețeaua privată de sănătate Regina Maria), Codru Vrabie (Trainer și facilitator în domeniul bunei guvernări și reformei administraţiei publice), Oana Cociașu (Trainer în comunicarea medicală) și alții.

Mai multe informații despre temele și profilurile lectorilor sunt disponibile pe pagina cursurilor, www.deprofesiemedic.ro.

Cursurile MedClass au fost create special pentru viitorii profesioniști din sănătate pe baza nevoilor identificate de-a lungul ultimilor ani. Acestea au rolul de a le oferi tinerilor cursanți cunoştințe noi în domeniul lor, le completează abilitățile și îi sprijină în dezvoltarea unor competențe specifice prin interacțiuni cu o serie de experți cu cariere de succes în diverse industrii cheie. Cursurile fac parte din campania “De profesie: medic în România”, inițiată de FIC prin Grupul de Lucru pentru Sănătate si se adresează studenților la Medicină și medicilor până în 35 de ani.

Sănătatea rămâne o prioritate pentru România și simțim că este și datoria noastră, a mediului de afaceri, să investim în dezvoltarea acesteia și a viitorilor profesioniști din acest domeniu. Cursurile MedClass se află acum la a doua ediție datorită succesului de anul trecut. Pentru a rămâne în țară, medicii au nevoie de oportunități și, susținându-i să le construiască în propria lor țară, putem contribui la reducerea statisticilor îngrijorătoare privind exodul medicilor. Cursurile MedClass organizate de FIC sunt un prim pas, o parte din soluție: vor să ofere perspective noi, mai ample, proaspete, dinamice și aplicate realităților de zi cu zi asupra posibilității de a construi o carieră medicală în România”, a declarat Barbara Cygler, Președinte al Grupului de Lucru pe Sănătate din cadrul Consiliului Investitorilor Străini – FIC și Director General GSK România.

Campania „De profesie: medic în România” (www.deprofesiemedic.ro) este o inițiativă a Consiliului Investitorilor Străini (FIC), prin Grupul de Lucru pe Sănătate, susținută de Ministerul Sănătății, cu sprijinul GSK România. Lansată sub sloganul ”Medici pentru toți! Toți pentru medici.”, campania are ca obiectiv creșterea numărului de medici prin stoparea exodului și atragerea doctorilor în România. Campania “De profesie: medic în România” a reușit să obțină recunoașterea, la nivel european, în cadrul galei European Excellence Awards, desfășurată  în decembrie 2013, la Munchen, câștigând Premiul European Pentru Excelență.

Consiliul Investitorilor Străini – FIC este asociația celor mai importanți investitori străini din România. FIC a fost înființat în 1997 când și-a început activitatea cu 25 de companii membre. În prezent numără 122 companii multinaţionale membre, ale căror investiții cumulate reprezintă în jur de 35 miliarde EUR, adică aproape două treimi din totalul investițiilor străine directe realizate în România din 1990 până în prezent. Componența FIC include companii multinaționale care furnizează economiei românești o varietate de bunuri și servicii și care au creat aproape 200.000 de locuri de muncă directe şi indirecte pentru economia românească. Foreign Investors Council (FIC)www.fic.roLasă un răspuns

Site creat de