Timp liber, Important

Începe ediţia a IX-a a „Zi*le de Turism – Săptămâna Turistului Clujean”

Săptămâna Turistului Clujean

În intervalul 13-22 mai, va avea loc cea de-a IX-a ediţie a evenimentului „Zi*le de Turism – Săptămâna Turistului Clujean” sub egida Organizaţiei Studenţilor pentru Turismul Românesc (OST). Proiectul se doreşte a fi printre cele mai captivante momente ale anului pentru tinerii dinamici, pasionaţi de călătorii, aventură sau turism în general.

Evenimentele care alcătuiesc portofoliul Zi*le de Turism sunt:

1. Târgul de Turism Montan, de Aventură şi Sporturi Extreme „Mocăniţa” se desfăşoară în acest an pe parcursul a trei zile consecutive 15-17 mai în Piața Muzeului. OST-iştii doresc ca prin acest eveniment să faciliteze comunicarea dintre asociațiile şi firmele care promoveaza sportul extrem şi publicul interesat de aceste activități. Orar 10:00-19:00.

2. “Zi*le de Mişcare” reprezintă o campanie de promovare a sporturilor urbane active care pot deveni o cutumă în rândul tinerilor care doresc să-și mențină tonusul și sănătatea prin mișcare urbană. Activitățiile din cadrul acestei campanii se vor desfășura pe parcursul a două zile, marcând vizibil Săptămâna Turistului Clujean:

Luni 16 mai – tură de alergat și role cu startul de la intrarea din Parcul Mare dinspre Opera Maghiara si cu finish la alergat la Platoul Sălii Sporturilor și pentru role o să continue tura până in Parcul Rozelor. START de la ora 18:00

Marți 17 mai – tură organizată cu bicicletele. START din zona Sălii Polivalente și cu finish (întoarcere) la Fostul Poligon de tragere din Sfântul Ion de la ora 17:00

3. “Zi*le de Aventură” reprezintă o campanie de promovare și susținere în rândul tinerilor a sporturilor care pot fi practicate în mediul natural. Activitățiile desfășurate în cadrul acestei campanii se vor derula pe parcursul a trei zile consecutive din Săptămâna Turistului Clujean și presupun:

21 mai : echitație
20 mai : rafting
16-22 mai: parapantism

4. Conferinţa “La Popasul Campionului Român” va conține 2 ore de povești autentice ale unor campioni români, care ne cinstesc cu reușitele lor. Invitații noștri sunt Tibi Useriu – câștigătorul celei mai dificile competiții din lume – , Alexandra Flavia Marcu – românca noastră care a ajuns pe vârful celui mai înalt vulcan din lume și Livia Alexandra Bodea – cea mai tânără deținătoare de muzeu din România.


Evenimentul are loc, marți, 17 mai, începând cu orele 18:00 La Cizmãrie Cafe pentru a ne cunoaște prin poveste.

Citeste mai multe despre aceasta conferinta aici.Lasă un răspuns

Site creat de