Timp liber, Important

La Popasul Campionului Român – conferinţă la Cluj cu Tibi Uşeriu, Alexandra Marcu şi Ligia Bodea

La Popasul Campionului Român

Organizaţia Studenţilor pentru Turismul Românesc (OST) Cluj-Napoca, prin coordonatoarea Ioana Gavrilei, va organiza un eveniment inedit la Cluj-Napoca. Este vorba de Conferința ”La Popasul Campionului Român” care se va desfăşura pe 17 mai, de la ora 18, în cafeneaua „La Cizmărie Cafe”.

Invitaţii conferinţei sunt Tibi Uşeriu (câştigătorul celui mai dificil maraton din lume), Alexandra Flavia Marcu (alpinista româncă ajunsă pe cel mai înalt vulcan activ din lume) şi Ligia Alexandra Bodea (cea mai tânără deţinătoare de muzeu din România).

 

Scopul conferinței ”La Popasul Campionului Român” este acel de a promova oameni frumoși, autentici și dornici de aș urma pasiunile, în special pe cei din sfera turismului și sportului românesc. Invitații acestei ediții promovează proiecte cu impact pozitiv în România, fac cunoscută țara noastră prin imagini sugestive, fie îmbrăcați în ie, fie fluturând steagul României pe cei mai înalți mulți ai lumii  sau promovând tradiția printr-un muzeu de artă populară, purtând costume populare, gătind după rețete vechi de o sută de ani și vorbind despre această bijuterie a neamului nostru.

Fiind o organizație care promovează Turismul Românesc, ne dorim să facem cunoscuți oameni valoroși, care își iubesc țara și o cinstesc prin acțiunile lor. Noi îi considerăm un reper pentru tineri și ne dorim sa-i aducem mai aproape de aceștia pentru a se cunoaște prin poveste, într-un cadru informal și primitor” a declarat Ioana Gavrilei pentru cluju.ro.

Conferința se va desfășura într-un cadru informal, prietenos și lipsit de inhibiții, oferind posibilitatea de desfășurare liberă a fiecărui invitat pe parcursul a 20 de minute. Punctul cheie al conferinței este acela de a le da toată libertatea din lume invitaților noștri pentru aș creiona propria poveste. „Nu dorim speachuri motivaționale cu cuvinte perfect alese, dorim autenticitate, vrem să simțim amprenta personală a invitatului nostru în stare pură. După fiecare prezentare (de regula invitații vor pune accentul pe drumul lor evolutiv, de la începuturi și până în momentul de față) vor fi alocate 10 minute publicului, pentru a pune întrebări fiecărui invitat” a adaugat coordonatoarea evenimentului.

Cele mai interesante 3 întrebări vor fi premiate, fiecare în parte, cu cartea scrisă de Flavia Marcu, dulcețuri și siropuri făcute de casă și de mâna Ligiei Alexandra Bodea și de un selfie și un autograf cu campionul României și omul care a intrat în istoria maratonului arctic, Tibi Useriu.  „La final se va lua masa cu invitații noștri, omenindu-i tradițional românește!” a conchis Ioana Gavrilei pentru cluju.ro.

Tibi Useriu este câștigătorul celei mai dificile competiții din lume, Maratonul de la Polul Nord. 180 ore, 560 km în condiții extreme, maraton încheiat cu 12 ore înainte de termenul limită. Doar 20 de oameni au reușit să treacă linia de sosire în istoria competiției, dar romanul noastru a și învins! Înscrierea în competiție a avut un scop nobil – susținerea proiectului asociației Tășuleasa Social de Reîmpădurire.

Alexandra Flavia Marcu este cetățean de onoare al orașului Deva, una dintre cele mai tinere alpiniste ale țării, care a ajuns în vârful celor mai înalți munți și vulcani activi ai lumii, a publicat cartea despre drumul său evolutiv, intitulată “Alexandra și cei șapte vulcani”, a fost invitată la TedxBacău, promovează România și orașul ei natal în toate colțurile lumii, face drumeții în țară și în străinătate cu publicul larg și se implică sârguincios în activități civice.

Ligia Alexandra Bodea este cea mai tânără deținătoare de muzeu de artă populară din țară, începându-și frumoasa activitate la vârsta de 12 ani. Povestea din spatele acestei reușite este surprinzătoare și inspirațională. Ligia organizează expoziții de pictură pe sticlă, inițiază proiecte în sfera culturii, este invitată la emisiuni de televiziune, radio și conferințe, gătește după rețete vechi de peste 100 de ani, promovează viața satului și tot ceea ce se împletește cu esența tradițiilor noastre.


Coordonatoarea acestei conferințe este Ioana Gavrilei, având cea mai plăcută, unită, efervescentă și competentă echipă: „Echipa m-a ajutat să îndeplinesc obiectivele, să le cizelez și mai ales să văd că absolut niciun țel nu este prea mare sau prea mic, atât timp cât există pasiune și dorința de a oferi plus valoare evenimentului. Cred că cel mai frumos moment în creionarea acestei conferințe a fost clipa în care am simțit că indiferent de obstacole sau reușite acești oameni sunt mereu alături de mine.”

Evenimentul face parte din Săptămâna Turistului Clujean – ediţia a IX-aLasă un răspuns

Site creat de