Uncategorized

INSCRIERI – Cursurile gratuite de reabilitare la Castelul Banffy continua si in acest an

Fundația Transylvania Trust continuă și în această vară programul internaţional de instruire în restaurarea patrimoniului construit, destinat studenților arhitecți, ingineri constructori, peisagiști, arheologi, istorici de artă, precum și altora interesați. Cursul este adresat și muncitorilor din industria construcțiilor care doresc să se specializeze în domeniu. Obiectivul cursului este revigorarea și instruirea  meseriilor tradiționale din domeniul construcțiilor.

Durata cursului este de două săptămâni, timp în care participanții vor beneficia de instruire teoretică și practică. În cadrul instruirii teoretice participanții vor cunoaște principiile și metodologiile reabilitării patrimoniului construit prin prelegeri ținute de profesori universitari și specialiști din țară și din Marea Britanie. La fel, instruirea practică va fi condusă de meșteri restauratori din țară și din străinătate. Alături de atelierele de zidărie (restaurare de bolți, tehnici murale), tâmplărie și restaurare mobilier vechi, participanții pot opta pentru două tipuri de cercetări, una de relevare arheologică, alta de cercetare în domeniul istoriei artei, implicându-se activ în lucrările de restaurare ale castelului Banffy.

Programul conține o excursie de studiu în cadrul căreia se vor vizita mai multe monumente de valoare din Transilvania, dintre care unele sunt în curs de restaurare, participanții având ocazia să studieze și alte lucrări de reabilitare.

Tabăra de restaurare se va desfășura în perioada: 25 iulie – 7 august 2016

La program au participat până în prezent peste 1500 de cursanţi din 26 de ţări (România, Albania, Australia, Brazilia, Belgia, Franţa, Ungaria, Polonia, Slovenia, Suedia, Marea Britanie, Statele Unite, etc.).

Înscrierile se fac online, completând și trimițând formularul atașat pe adresa bhct@transylvaniatrust.ro

Pentru detalii suplimentare despre cursurile și activitățile noastre, vă rugăm scrieți-ne pe adresa: office@transylvaniatrust.ro.

Programul este finanțat de Programul-cadru Europa Creativă al Uniunii Europene – Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură prin proiectul ARTEC. Artă, Redescoperire, Tradiție, Eclectic, Contemporan în curs de implementare al Fundației Transilvania Trust și al partenerilor.

 Lasă un răspuns

Site creat de