Studentie

Întâlnirile Europene din Transilvania la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

universitatea tehnica cluj napoca

În perioada 14 – 16 martie 2018, Ambasada Franței în România și filiala din Cluj-Napoca a Institutului Francez din România organizează Întâlnirile Europene din Transilvania.

În acest eveniment, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca este partener alături de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Primăria Municipiului Alba Iulia, Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, Muzeul Museikon din Alba Iulia și Media Image Factory.

Tema din acest an abordează problema „Orașe durabile” , aleasă în contextul în care oraşele de astăzi se confruntă cu provocarea de a se dezvolta şi de a se transforma pentru a realiza o tranziţie ecologică semnificativă, pentru a-şi schimba politicile administrative astfel încât să permită ameliorarea calităţii vieţii şi o dezvoltare economică care protejează resursele teritoriale.

Astfel, în acest context, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, prin Facultățile de Arhitectură și Urbanism, de Construcții, de Automatică și Calculatoare, precum și de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, se înscrie în contextul în care acest subiect este unul intens dezbătut atât în Franța cât și în România și este direct legat de dezvoltarea locală.

Subiectele temei „Orașe durabile” sunt : Demersuri și procese de guvernanță pentru un oraș care devine durabil; Orașul durabil: prioritate pentru o viață bună și calitatea vieții locuitorilor și Tranziția economică, digitală, energetică și inovarea în serviciul dezvoltării durabile. Aceste subiecte vor fi la rândul lor împărțite în ateliere care vor structura ediția de anul acesta.

Doamna Michèle Ramis, Ambasadoarea Franței în România, domnul Ciprian Roșca, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și domnul Hervé Boisguillaume, directorul proiectului „Orașul durabil”, sunt personalitățile ce vor susține prezentările la ediția de anul acesta, alături de alți 20 de experți în administrație publică, din Franța și din România.

În acest an Întâlnirile europene din Transilvania își propun să abordeze problematica orașului durabil, tradusă în provocări și oportunități pentru colectivitățile locale sau „Cum reușim să facem tranziția spre un oraș mai durabil?”.

Întâlnirile Europene din Transilvania sunt organizate, din 2010, prin parteneriate cu autoritățile locale, universități, asociații locale și companii franceze și românești. Evenimentul reunește, timp de trei zile, decidenți locali, reprezentanți de înalt nivel din mediul de afaceri, cadre universitare și reprezentanți ai societății civile în jurul unei teme legate de dezvoltarea teritorială în Europa.



Lasă un răspuns

Site creat de