De Vazut, Important

INTERVIU George Brad – tânărul din Cluj care îşi câştigă existenţa creând personaje şi creaturi pentru industria de jocuri şi filme

george brad

George Brad este un tânăr stabilit în Cluj-Napoca, care lucrează în domeniul filmelor și a jocurilor. Acesta a avut deja contracte cu firme din Austria (Epiphany Entertainment, Playblast Interactive, California LA:Fer Rouge Creative Company) dar şi colaborări şi cu alte companii din Europa. George a studiat la un liceu de arhitectură şi arte plastice din Alba Iulia, la secția de arhitectură.

Mai multe despre George Brad şi pasiunea din care îşi câştigă traiul aflăm din interviul acordat pentru cluju.ro:

Lucrez pentru diferite firme ca și concept artist, ceea ce înseamnă că sunt responsabil cu crearea personajelor, armamentului, vehicolelor și peisajelor din filmul sau jocul respectiv. E un job care mă dezvoltă ca și artist din moment ce toate ideile trebuie comunicate şi exprimate vizual prin arta.

 Încă de mic îmi plăcea să desenez clădiri și forme geometrice așa că mi se părea natural să urmez un liceu în domeniu, și, bineînțeles, o carieră ca și architect. Pe vremea aceia nu eram foarte familiar cu industria filmelor și a jocurilor şi nici nu credeam că există joburi în care directorii te plătesc pentru a desena diverse personaje și creaturi (visul oricărui copil, presupun), așa că mi-am axat toată energia în a urma o facultate de arhitectură după terminarea liceului.

Cu toate că poate talentul nu se moștenește din rudele apropiate, pasiunea lui George pentru desen a fost susținută, încă de la început, de mama sa.

Mama a fost o influență enormă în viața mea, probabil datorită faptului că am fost crescut doar de ea. Văzuse încă de când eram mic că eram pasionat de desen așa că a făcut tot ce i-a stat în putință să îmi țină pasiunea în viață și să mă ajute cum poate mai bine.” Acest lucru ar fi fost probabil să nu se întâmple dacă tatăl său ar fi fost prin preajmă, acesta având o fire mai militărească” , susține George . “ Bănuiesc că divorțul lor a fost într-un final în favoarea mea” a adăugat acesta.

După terminarea liceului, George a decis, împreună cu mai mulți colegi, să își continue studiile în arhitectură într-o țară străină, și anume în Danemarca.

La aproximativ un an după începerea facultății am început să descopăr industria filmelor și a jocurilor, și am început să văd totul cu alți ochi. Începusem să îmi pun o groază de întrebări, cum ar fi: chiar e arhitectura ceea ce îmi doresc? Îmi dădusem repede seama că postura de business man nu e cea care mă reprezintă cu adevărat, și că eram de 1000 de ori mai fericit desenând şi folosindu-mi imaginația în cele mai sălbatice moduri, creând tot felul de chestii.

După această experiență, a mai durat un an până să îmi iau inima în dinți și să mă întorc acasă pentru a-mi urma adevărata pasiune, și a-mi construi o carieră din ceea ce iubesc să fac cel mai mult.

Au existat, evident, și momente de impas între George și ceea ce dorea cu adevărat să facă, însă peste care a trecut cu success.

Eram conștient că odată ce mă voi întoarce din Danemarca, lumea mă va critica și se va uita cu ochi diferiți la mine, în special tata, dar nu am lăsat asta să mă împiedice să fac ceea ce simt că trebuie să fac. După întoarcere mi-am petrecut aproximativ 3 ani recuperând și imbunătățindu-mi arta, doar că mai apoi să reușesc să îmi câștig traiul din asta.

Decizia de a veni la Cluj nu a fost o decizie complicată, existând mulți factori care l-au pus pe gânduri și l-au făcut să dorească să se mute din orașul natal, spune acesta.

Inițial, am avut de ales între București și Cluj, deoarece ambele sunt orașe mari şi dinamice, dar având în vedere faptul că Clujul e mai aproape de casă, și fiind, de asemenea, un oraș studențesc, plin de posibilități și de oameni faini, m-am decis să mă mut aici.” a conchis George Brad.


Interviu realizat de Ana Tripşa


Lasă un răspuns

Site creat de