De Vazut, Important

Introducere în atmosfera de Crăciun. Ce filme trebuie neapărat să vezi

filme craciun

Iubim Crăciunul nu doar pentru zăpadă, nu doar pentru mirosul de portocale sau vin fiert, nu doar pentru masa plină ci și pentru că aduce familia aproape și împrăștie liniște și bucurie în suflete. Vorbim despre acel moment din an în care, indiferent cât de cuminți am fost, sperăm ca Moșul să știe ceea ce ne dorim și să ne facă o surpriză. Alături de Moș Crăciun, un alt simbol important al acestei sărbători este bradul. Și cum altfel am putea să spunem că este Crăciun, fără bradul împodobit?

Chiar dacă adesea susținem că timpurile s-au schimbat iar această sărbătoare a primit cu totul și cu totul alte trăsături, un lucru este cert. Colinda, Moș Crăciun, bradul și zăpada nu pot să lipsească din peisaj.

Te invităm să intri în atmosfera de Crăciun și să urmărești o serie de filme cu și despre această sărbătoare. Îți promitem că nici unul dintre simbolurile amintite anterior nu vor lipsi. Inspirate sau nu din povești reale, filmele surpind emoția Crăciunului văzută prin ochii copiilor, adulților, a animalelor sau chiar prin ochii Moșului.

Singur Acasă a devenit cu certitudine o tradiție și nu doar în România așa că suntem siguri că nici anul acesta nu-l vei rata.

Cazul lui Buddy din Elf (2003), un băiețel dintr-un orfelinat ce din întâmplare ajunge în sacul Moșului. La întoarcerea sa la Polul Nord, Moș Crăciun descoperă că în sacului lui se ascunde un bebeluș pe care îl va îngriji și îl va transforma într-unul dintre cei mai atipici elfi. Aventura lui Buddy începe din momentul în care ajunge la acasă la Moș Crăciun iar filmul te va face să râzi cu gura până la urechi.

Pur și simplu dragoste (2003), un film din care nu lipsește dragostea și bineînțeles, Crăciunul prezintă într-un mod umoristic dar presărat cu mult romantism, felul în care dragostea generează haos uneori. Iar cum altfel poate să fie Crăciunul în inima Londrei dacă nu extraordinar?

O viață minunată (1946) face parte din lista acelor filme care ne demonstrează cât de actuală poate fi o poveste prezentată în urmă cu mult timp. Povestea lui George, oprit din încercarea de a se sinucide de un înger care-i arată cum ar fi viața fără el și care se îndrăgostește a viață în urma acestei experiențe este o lecție de viață și o experiență extrem de interesantă. Academia Americană de Film i-a oferit locul I în clasamentul celor mai inspirate 100 de filme.

Frumoasa povește din cartea lui Dr. Seuss se trezește la viață în filmul Cum a furat Grinch Crăciunul (2000) și prezintă felul în care spiridușul care are inima mult mai mică decât în mod normal este extrem de enervat de felul în care Crăciunul a scăpat de sub control. Acesta plănuiește să fure Crăciunul iar la final realizează că spiritul acestei sărbători nu înseamnă doar dărurirea de jucării.

O poveste de Crăciun (2009) ne prezintă povestea unui bătrân morocănos care este nevoit să se întâlnească cu fantomele trecutului, prezentului și-ale viitorului pentru a reuși să renască bunătatea din inima lui. Filmul este inspirat dintr-una din poveștile lui Charles Dickens iar Jim Carrey joacă patru roluri diferite în această ecranizare.

Toți copiii din această lume se întreabă cum reușește Moș Crăciun să intre pe horn în fiecare casă, cum reușește să împartă cadouri tuturor copiilor într-o singură noapte și mai ales cine este Moș Crăciun? Toate aceste întrebări își găsesc răspunsul în filmul Cine este Moș Crăciun? (1994) din regia lui John Pasquin.

Din categoria filmelor românești de Crăciun face parte și filmul Ho, Ho, Ho (2009). Horațiu, un puști ce primește drept cadoul de Crăciun o zi întreagă la mall, se pierde de mama sa și îl întâlnește pe Ion, un pungaș deghizat în Moș Crăciun. din aventura sa face parte și Ștefan Bănică Jr. care va interpreta unul dintre rolurile principale.

Clark este un extrem de ghinionist și din păcate nici în acest an, Crăciunul nu va decurge așa cum a sperat îmrepună cu familia sa. În casa lor mare și frumoasă din Chicago încep să se adune invitații însă peripețiile se țin lanț. În ciuda eforturilor lui Clark, Crăciunul nu poate fi unul obișnuit însă este cu siguranță unul de neuitat. Toate acestea pe larg în filmul Un Crăciun de neuitat (1989).

Marea Cursă de Crăciun (2011), una dintre animațiile preferate de Crăciun ne prezintă felul în care Moșul reușește cu ajutorul tehnologiei ultra-moderne să distribuie toate cadourile întroâ-o singură noapte.

Mame bune și nebune 2 (2017), un film actual ce prezintă povestea unor prietene ce se împotrivesc rigorilor societății. De această dată, acestea sunt împotriva sărbătorii de Crăciun. Trecând printr-o serie de provocări alături de mamele lor, care mai decare mai pretențioase, acestea vor reuși să dea un nou sens acestei sărbători dar si să consolideze relația mamă-fiică.

Micul elf obez este cam împiedicat iar acum că Polul Nord este atacat iar Moș Crăciun și cadourile sunt în pericol trebuie să găsească o soluție pentru a salva toata această situație. Totul depinde acum de micul elf, ajutat de către reni iar întreaga poveste este prezentată în animația Salvându-l pe Moș Crăciun (2013).

Pentru iubitorii de animele, în special pentru iubitorii de cățeluși, filmul Căteii lui Moș Crăciun (2009) prezintă cele mai pufoase și înțelepte ajutoare ale Moșului. Împreună cu ajutorul canin, acesta observă că Magia Crăciunului scade drastic. Aventura începe iar zâmbetele apar pe fața noastră în momentul în care Pappy Paws, micuțul năzdrăvan este pedepsit de către tatăl său pentru că face o mulțime de boancăne.

Joyeux Noel (2005) reprezintă ecranizarea unei povești reale ce a avut loc în Ajunul Crăciunului din anul 1914, în plin Război Mondial. Zăpada și sărbătorile i-au surprins pe soldați pe front iar evenimentele din acea noapte vor schimba viața unora dintre aceștia. Felul în care se desfășoară Crăciunul în cadrul tranșeelor franceze, scoțiene sau germane este de-a dreptul impresionant, cu atât mai mult acum că știm că povestea este chiar reală.



Lasă un răspuns

Site creat de