Din Zona

Jandarmii din Cluj l-au amendat pe Gheboasă cu 1000 de lei pentru „versuri vulgare şi rasiste”

Jandarmii din Cluj l-au amendat pe Gheboasă cu 1000 de lei pentru "versuri vulgare şi rasiste"

În data de 6 august, ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public cu privire la concertul susținut de trapperul Gheboasa, în timpul căruia acesta a avut versuri vulgare și rasiste, Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj Napoca s-a autosesizat și a luat decizia de a analiza suportul optic pe care l-au avut la dispoziție.

În urma analizării informațiilor și verificării aspectelor semnalate, în data de 8 august, a fost aplicată în acest caz o sancțiune contravențională, conform prevederilor art. 2, alin. 1) din Legea 61/1991, constând în amendă în valoare de 1.000 lei, pentru „proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora”.

Totodată, menționăm faptul că a fost sesizat Consiliul Național Pentru Combaterea Discriminării pentru analizarea actului artistic, a cuvintelor și expresiilor utilizate, din perspectiva comiterii unor eventuale fapte antisociale de discriminare„, a transmis Jandarmeria Cluj.

Festivalul UNTOLD a ajuns la final: Peste 420.000 de oameni s-au bucurat, timp de 4 zile, de concerteLasă un răspuns

Site creat de