Studentie

Liderii studenților din toată țara se reunesc la Cluj-Napoca

student 849825 1280

În perioada 9-17 august 2017 are loc, la Cluj, cea de-a XII-a ediție a Forumului Organizațiilor Studențești din România (FOSR), proiect marca Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR).

Acesta este cel mai important eveniment anual studențeșc din România, reunind peste 350 de studenți din 17 centre universitare care, timp de o săptămână, dezbat problemele și interesele studenților din toată țara și, în același timp, stabilesc prioritățile federației pentru următorul an.

Încă de la prima ediție, în 2006, forumul a fost considerat cel mai de amploare proiect al federației, acesta fiind organizat în fiecare an de către organizații membre ANOSR. Scopul acestui proiect este realizarea unui cadru de dezbatere pentru/și educație formală și non-formală.

Obiectivele acestui eveniment sunt acelea de dezbatere de noi politici educaționale pentru anul ce urmează, stabilirea de poziții privind îmbunătățirea vieții studențești și schimb de bune practici între organizațiile studențești participante cu scopul de a îmbunătăți viața studenților pe care îi reprezintă în universitățile din care fac parte, facilitarea cooperării între organizații la nivel național în vederea identificării de potenţiale soluţii la problemele actuale ale studenţilor și stabilirea unei strategii eficiente privind reprezentarea studențească.

Anul acesta, proiectul este implementat la nivel de Cluj de către Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai (OSUBB), organizație non-guvernamentală, constituită la nivel de universitate în scopul reprezentării drepturilor şi intereselor tuturor studenţilor din UBB, o organizaţie non-profit, independentă financiar de alte organisme şi care îşi finanţează proiectele prin contribuţia directă a partenerilor şi a sponsorilor.Lasă un răspuns

Site creat de