De Vazut, Important

Lights ON lansează la Cluj un proiect inedit: Circuitul Instalațiilor de Lumină

Lights ON lansează la Cluj un proiect inedit: Circuitul Instalațiilor de Lumină

Proiectul Lights ON depășește ușor granițele zonei care l-a consacrat ca și concurs și-și adaugă circuitul de instalații de lumină, o expresie artistică în premieră pentru Cluj-Napoca.

Opere importante ale unor artiști români și străini își vor găsi locul în zone centrale din oraș, invitând publicul să le descopere în această iarnă.

Prima instalație anunțată este poemul vizual semnat de artistul rus Leonid Tishkov “Private Moon”. Ea spune povestea unui corp ceresc găsit pe pământ de un bărbat care a decis să-și împartă viața cu ea. Astfel că luna a circulat peste tot alături de Leonid Tishkov, însă în noiembrie ajunge pentru prima oară la Cluj-Napoca, împreună cu expoziția foto dedicată tuturor locurilor pe care le-a vizitat.

Același artist ne va face legătura cu cerul prin instalația “Endless Column”, inspirată de Coloana Fără de Sfârșit (Infinitului) a  lui Constantin Brâncuși, și prin “Fallen Star” și “Red Sun”, instalații omagiale dedicate artistului suprarealist belgian Rene Magritte.

O astfel de instalaţie de lumină a fost instalată pe Podul Elisabeta din Cluj-Napoca. Imaginea a fost postata pe pagina de Facebook cluju.ro şi s-a viralizat pe celebra reţea socială.

photo credit: instagram.com/alina_chereches

În fiecare seară, începând de azi, 16 noiembrie, tururi ghidate gratuite conduse de ghizii Cluj Guided Tours vor porni din Piața Unirii și vor conecta aceste instalații, scoțând la iveală caracterul unic al luminii în fiecare poveste. Mai multe detalii aici.

Harta proiectului Lights On Cluj:FOTO | Cum va arăta Piaţa Avram Iancu din Cluj în această iarnă | Concursul Lights ON şi-a desemnat câştigătoriiLasă un răspuns

Site creat de