Social & Cultura, Important

Locuri de camping și drumeții în apropiere de Cluj

Locuri de camping și drumeții în apropiere de Cluj

Temperaturile ridicate de afară ne obligă să ne retragem în locuri cu umbră, răcoare și de ce nu, liniște. Cetățenii din Cluj, dar și cei din afara orașului au în împrejurimi cele mai frumoase și relaxante locuri unde pot face o escapadă de un weekend cu cortul, iar, pe alocuri, cu prietenii, se pot face cele mai faine drumeții.

Cheile Turenilor 

Această rezervație naturală, găzduiește peste 20 de peșteri. Pentru acest traseu, este recomandat un echipament adecvat drumețiilor montane.

Distanța de la Cluj-Napoca este de aproximativ 25 de km, iar drumul e accesibil cu mașina până aproape de intrarea în chei.

Dacă ai în vedere camparea timp de mai multe zile, poți opta pentru acest loc, ținând cont de activitățile de agrement multiple de care te poți bucura: drumeție, ciclism, pescuit, alpinism, speologie.

Poiana Horea – Peștera Scărișoara 

Traseul începe din Cluj-Napoca și ajungi prin Beliș-Poiana Horea-Albac-Gârda de Sus-Ghețarul de la Scărișoara.

Poiana Horea se află la 25 de km de Beliș și e un sat de munte, cu peisaje care-ți taie răsuflarea.

Se află pe partea sudică a Parcului Natural Apuseni. Odată cu continuarea urcării, ajungi la Ghețarul de la Scărișoara, care ascunde cel mai mare ghețar subteran din țară.

Popasul de aici este o sursă plină de informație, în special pentru pasionații de speologie. De aici se inspiră și cercetătorii de la Institutul de Speologie „Emil Racoviță”.

Beliș

La 75 de km de Cluj-Napoc, aceasta este una dintre cele mai ofertante zone când vine vorba, nu doar de camping, dar și de activități de agrement: pescuit, zbor cu parapanta, speologie, alpinism, drumeții, ATV-uri, echitație, ski, înot sau plimbări cu barca pe lac.

Aici, odată la 5 ani, când barajul este curățat, de sub apă apare vechea biserică de piatră a satului.

Valea Drăganului

Situată la aproximativ 70 de km de Cluj-Napoca, această zonă reprezintă alegerea perfectă pentru un weekend petrecut în Munții Apuseni. Puteți vizita cetatea medievală de la Bologa, iar în capătul Văii găsiți Lacul Floroiu, lac format prin ridicarea unui baraj de 120 m înălțime si 424 m lungime.

Dacă ai o mașină de teren, poți ajunge ușor la Stâna de Vale.

Poate veți avea ocazia să treceți și pe lângă Casa Iubu, unde și Lucian Blaga obișnuia să își petreacă timpul liber și să își limpezească mințile.

Băișoara – Buscat – Muntele Mare

Locuri superbe, unde veți fi deplin înconjurați de natură și scutiți de tot ce înseamnă aglomerație și agitație.

Calea principală de acces începe din Cluj-Napoca și se ajunge la Luna de Sus-Vlaha Săvădisla-Stațiunea Muntele Băișorii, cu Hotel Alpin ca principal punct de reper.

De aici, traseul montan este Stațiunea Muntele Băișorii-Pârtia de schi Băișoara-Vf. Buscat-Șesu Cald-Vf. Pietrele Mărunte.

Un traseu recomandat pentru toate vârstele, parcurgerea lui fiind de aproximativ 8 ore dus-întors, la pas, cu unele porțiuni în urcare.

Pietrele Mărunte se află la o altitudine de 1735 m.

Se poate campa în zonă, astfel încât, a doua zi, să continui urcarea spre Vârful Piatra Cântătoare.

Image by Brahmsee from Pixabay



Lasă un răspuns

Site creat de