Important, Social & Cultura

Locuri de muncă. Vorbitorii de limbi străine sunt la mare căutare în Cluj-Napoca

Târgul de Cariere Cluj

Vorbitorii de limba engleză şi încă o limbă străină sunt la mare căutare în Cluj-Napoca. Angajatorii caută tineri care cunosc limba engleză la nivel avansat plus o altă limbă străină (germană, portugheză, sârbă, croată, olandeză, etc.) la nivel mediu sau avansat. Companiile găsesc însă foarte greu suficienţi clujeni care cunosc la nivel avansat una dintre aceste limbi vorbite destul de rar în România.

În acest moment, Bucureștiul este orașul care oferă cele mai multe oferte de locuri de muncă pentru cei care cunosc una sau mai multe limbi străine. Capitala este urmată de Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi.

 Angajatorii clujeni se vor afla la Târgul de Cariere Cluj Global, organizat în perioada 24-25 octombrie la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, unde îşi aşteaptă candidaţii pentru posturile pe care se cer limbi străine.Până atunci, redacţia cluju.ro a dorit să afle direct de la angajatori ce limbi străine se caută la Cluj.

Eforturile noastre de recrutare se concentrează preponderant în zona persoanelor care vorbesc o limbă străină. Cele mai multe poziţii sunt cele de Customer Support Representative, însă cu anumite recurenţe căutăm şi candidaţi pentru poziţii mai specializate, în funcţie de nevoile business-ului.

Angajaţii SYKES lucrează folosind o gamă largă de limbi străine: de la cele mai cunoscute publicului larg (ex. engleza, franceza, italiană, spaniolă, germana s.a.) până la unele mai puţin accesibile (ex. portugheză, sârbă, croată etc.). Frecvent, nivelul de cunoaştere a limbilor străine este necesar a fi avansat, însă periodic organizăm şi anumite training-uri de dezvoltare lingvistică pentru candidaţii care-şi doresc să înceapă o carieră cu noi.

Piaţa de recrutare a început să răspundă, în ultimii ani, nevoii de a recompensa anumite abilităţi/cunoştinţe specifice ale angajaţilor chiar şi atunci când ei ocupa acelaşi rol în organizaţie. Ceea ce este firesc. Cu alte cuvinte, atunci când doi angajaţi care fac acelaşi lucru dar se folosesc de abilităţi cu nivel de complexitate diferit, aceştia ar putea fi, la rândul lor, motivaţi şi prin intermediul beneficiilor care le sunt oferite.

Cum deja se anticipează de către cei mai mulţi angajatori, cunoaşterea unei limbi străine este răsplătită în mod proporţional cu nivelul provocării de a identifica acea limbă străină pe piaţă. De pildă, limbile vorbite în statele fostului spaţiu Iugoslav (Slovena, Croata, Sârbă, Macedoneana) se bucura de un nivel de recompense mai ridicat” a declarat Sergiu Paven, Recruitment Team Leader Sykes, pentru cluju.ro. 

Pentru noi sunt de interes în acest moment candidaţii cunoscători de franceză mediu şi avansat, germană mediu şi avansat sau engleză avansat şi încă o limbă străină cunoscută.

Profilul job-urilor se îndreaptă în trei direcţii: contabilitate primară, Customer Support Business to Business sau Procurement, iar experienţa anterioară în aceste trei domenii nu este necesară. Oferim o paletă variată de training-uri tehnice, cât şi pentru dezvoltarea personală.

În ceea ce priveşte nivelul salarial, încurajăm toţi candidaţii interesaţi de Genpact să ne trimită CV-urile sau să se prezinte cu ele la TDC pentru a discuta direct despre o posibilă colaborare. Oferim joburi pentru persoanele care sunt la început de carieră, dar şi cu mulţi ani de experienţă” a declarat Daniel Chirica din cadrul Departamentului de Recrutare Genpact, pentru cluju.ro.„La Târgul de Cariere Cluj – Global, ce se desfășoară în 24-25 octombrie la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, vor fi prezente mai multe companii care caută vorbitori de limbi străine. Printre acestea se numără Bombardier, Genpact, Office Depot, Express Learning, Arvato, Sykes și altele. Cel mai dificil de găsit sunt vorbitorii de germană, daneză și norvegiană și, evident, candidații care știu aceste limbi sunt și cel mai bine plătiți.
Vorbitorii de engleză, franceză, italiană și spaniolă rămân, în continuare, în topul căutărilor. Joburi pentru ei sunt disponible, în general, în domeniile outsourcing și call-center. Târgul nostru reușește să atragă candidați foarte buni pe acest segment. Un mare merit în acest sens îl au și universitățile unde se studiază în domeniu și aici dăm exemplul celor din Cluj-Napoca și Iași, foarte apreciate la nivel internațional pentru absolvenții de Limbi străine„, a declarat Ioana Oros, PR Manager Târgul de Cariere.

Târgul de Cariere Cluj Global debutează pe 24-25 octombrie și va fi urmat de Târgul de Cariere în IT, între 26-27 octombrie. Ambele evenimente au loc la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Dacă la târgul de locuri de muncă generalist sunt așteptate peste 65 de companii angajatoare și 5.000 de candidați, la cel dedicat sectorului IT&C și-au anunțat prezența 40 de companii și 2.500 de tineri care își caută un loc de muncă în domeniu.


1 Comment

Lasă un răspuns

Site creat de