De Vazut, Important

Locuri “must see” în Cluj – Galerie Foto

Locuri “must see” în Cluj

Clujul este orașul care a furat inimile multor oameni. Frumos, curat, cu aerul liniștit specific Ardealului de ”no, care-i graba?”, se dovedește a fi o alegere bună atât pentru tinerii care vin la facultate, cât și pentru turiști.

Dacă anul acesta vei veni pentru prima dată în Cluj, nu-ți face griji! Tocmai ți-am pregătit o listă cu câteva din cele mai frumoase locuri pe care le poți vedea în Cluj-Napoca și împrejurimi.

  1. Dealul Feleacului

Știți acele clișee romantice din filmele americane în care cei doi se urcă într-o mașină și conduc până într-o zonă de unde pot vedea tot orașul? Ei bine, Feleacul e din același film. Oferă o priveliște absolut minunată asupra orașului, atât pe timp de zi, cât și seară. În plus, este locația ideală pentru un date.

 

  1. Lacul Tarnița

La aproximativ 30 de km de orașul Cluj Napoca, lacul Tarnița este perfect pentru agrement și pentru a te bucura de o zi în natură. Este un lac de baraj, înconjurat de munții Gilău, oferind niște peisaje deosebite. Tarnița este locul perfect să fugi puțin de agitația cotidiană și să îți reîncarci bateriile.

  1. Grădina Botanică ”Alexandru Borza”

Grădina Botanică din Cluj Napoca este cu adevărat impresionantă și merită să îți rupi câteva ore din zi pentru a o vizita. Vei găsi aici o colecție deosebită de plante și arbori, din toate părțile lumii.

Grădina Botanică este împărțită în mai multe zone:

  • Sectorul ornamental: este locul în care poți să îți alinți privirea cu tot ce înseamnă ”frumos”. Vei găsi zeci de specii de plante ornamentale a căror formă și culoare se schimbă după sezon.
  • Sectorul Fitogeografic: zona aceasta este un fel de atlas botanic. Poți descoperi plante din diverite regiuni ale lumii, precum Japonia, dar și din țara noastră. Flora munților Carpați, a dealurilor și a podișurilor, sau cea din zona Mării Negre este foarte bine reprezentată. O altă atracție principală a acestui sector este Grădina Romană.
  • Sectorul Sistematic și Economic: este zona în care vei găsi plante grupate în funcție de familia din care fac parte și în funcție de utilitatea lor în diverite domenii. ( alimentare, tehnice, etc)

În plus, la parterul Institului Botanic se găsește Muzeul Botanic, iar la etaj Herbarul Grădinii Botanice. Acesta este cel mai mare și important din țară, având circa 750 000 de coli de plante presate.

Orarul de funcționare al Grădinii Botanice este de luni până duminică de la ora 8 la ora 20.

Pentru mai multe detalii: http://www.ubbcluj.ro/ro/structura/sport/gradina_botanica

  1. Parcul Etnografic ”Romulus Vuia”

Parcul Etnografic ține de Muzeul Etnografic și conservă o parte din istoria satului tradițional românesc. Este împărțit în două sectoare:

  • Sectorul tehnic: cuprinde ateliere țărănești care ilustrează tehnici prin care se prelucra lemnul sau să obțineau teșăturile, plus alte îndeletniciri tradiționale
  • Sectorul gospodăriilor țărănești: cuprinde mai multe case și gospodării țărănești, specifice Transilvaniei secolului XVII-XX

  1. Laguna Albastră

Am lăsat la final poate unul dintre cele mai frumoase, dar prea puțin cunoscute locuri din Cluj. Laguna Albastră se află la 30 de km de Cluj Napoca, în apropierea comunei Aghireșul. Este un lac care s-a format pe locul unei cariere de nisip, impresionând prin culoarea sa. Lacul este de un albastru cristalin și se spune despre el că ar fi cel mai albastru lac din țară.

 


Articol realizat de Alexandra Nadia


Lasă un răspuns

Site creat de