Politic, Important

Mâine va fi semnat actul de înfiinţare al Alianţei Vestului | Primarii Boc, Robu, Bolojan și Falcă se vor întâlni la Timișoara

La sfârşitul lunii vom putea circula pe autostrada nouă de lângă Cluj! Lucrările la viaductul Gilău sunt aproape gata

Primarii Nicolae Robu, Gheorghe Falcă, Ilie Bolojan și Emil Boc se vor întâlni mâine la Timişoara, unde vor semna actul de înfiinţare al Alianţei Vestului.

Sâmbătă, 08 decembrie, cei patru primari inițiatori ai proiectului “Patrulaterala Vestului”, Nicolae Robu, Gheorghe Falcă, Ilie Bolojan și Emil Boc, primarii orașelor Timișoara, Arad, Oradea și Cluj-Napoca vom semna, la Timișoara, la sediul Primăriei, de la ora 15.00, în prezența presei, documentul temelie al alianței noastre.

Având în vedere interesul mare pentru proiect, arătat de alte administrații publice locale din această parte de țară, o dată cu semnarea acestui document, numele asocierii se va schimba din Patrulaterala Vestului în Alianța Vestului (AV) pentru a se evidenția caracterul ei deschis.

Menționăm încă o dată, că, prin această inițiativă, prin excelență în spiritul Declarației de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918, dorim să creăm un for informal pentru schimburi de idei și de experiență între noi, edilii orașelor în cauză și între administrațiile publice locale pe care le conducem, dar și de cooperare pe proiecte mari, în primul rând de conectivitate de mare viteză, dar și în domeniile cultură, educație, sănătate, turism, sport, securitate și dezvoltare, în sens larg.” a declarat astăzi primarul Nicolae Robu.

Acest mare proiect a fost anunţat la începutul lunii octombrie:

Clujul, Timişoara, Oradea şi Aradul se unesc pentru a demara proiecte de infrastructură majore, pe bani europeni1 Comment

Lasă un răspuns

Site creat de