Important, Social & Cultura

Maratonul Resuscitării 2024 la Cluj: Învățați cum să salvați o viață

Maratonul Resuscitării 2024

Maratonul Resuscitării 2024 la Cluj: Învățați cum să salvați o viață

În cazul unui stop cardio-respirator (SCR), suportul vital de bază câștigă minute importante în lupta cu viața, până la sosirea cadrelor medicale specializate. Studiile efectuate au demonstrat că persoanele cărora li se aplică rapid manevrele de resuscitare au cele mai mari șanse de supraviețuire.

Maratonul Resuscitării 2024 va avea loc sâmbătă, 13 ianuarie 2024, în zona Foodcourt a Centrului Comercial Vivo! Cluj-Napoca. Evenimentul se va desfășura între orele 10:00 – 20:00.

Maratonul Resuscitării 2024 este un proiect inițiat de către medicii și paramedicii voluntari SMURD Cluj, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj și al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj – Unitatea de Primire Urgențe, care a luat amploare la nivel național și își propune să vină în întâmpinarea nevoii de cunoaștere a manevrelor de resuscitare de bază de către toată lumea.

Ce vei învăţa la Maratonul Resuscitării 2024

Publicul va putea exersa tehnicile pe manechine speciale, iar cursurile abordează inclusiv manevre de resuscitare ale copilului. Atelierele încep succesiv și se repetă pentru întreaga zi, astfel încât participanții au posibilitatea să se alăture gratuit, la orice oră, fără a fi necesară o înscriere prealabilă. De notat faptul că limba de predare principală este româna, însă se asigură predare și în limbile engleză, germană și maghiară.

Ne bucurăm să vă anunțăm că vom avea și un moment special în cadrul evenimentului. Mai exact, participanții, împreună cu medicii, paramedicii, pompierii și voluntarii, vor efectua neîntrerupt masaj cardiac unui manechin, pentru a consemna un record al resuscitării„, a transmis ISU Cluj.

Maratonul Resuscitării 2024, este realizat de către ISU-SMURD Cluj, în parteneriat cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj – Unitatea de Primire Urgențe, Fundația pentru SMURD, CERT Transilvania și Primăria Municipiului Cluj-Napoca.
Lasă un răspuns

Site creat de