Social & Cultura, Important

Maratonul Resuscitării revine în Cluj: Învață gratuit tehnici de resuscitare în Parcul Central

maratonul resuscitarii 5

Un eveniment extrem de important pentru sănătatea comunității se va desfășura pe 9 septembrie 2023, în Parcul Central „Simion Bărnuțiu” din Cluj-Napoca, lângă Centrul de Cultură Urbană „Casino”.

Este vorba despre o nouă ediție a Maratonului Resuscitării, un proiect inițiat de către medicii și paramedicii voluntari SMURD Cluj, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj și al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj – Unitatea de Primiri Urgențe.

Evenimentul are ca scop principal educarea comunității cu privire la manevrele de resuscitare de bază, oferind tuturor participanților posibilitatea de a învăța aceste tehnici vitale. Maratonul Resuscitării a câștigat popularitate la nivel național și se concentrează pe demistificarea resuscitării, făcând-o accesibilă și înțeleasă de către toți cei interesați.

Participanții la eveniment vor avea oportunitatea de a exersa tehnici de resuscitare pe manechine speciale. Cursurile acoperă și manevre de resuscitare pentru copii, oferind astfel o pregătire cuprinzătoare. Atelierele vor începe succesiv și se vor desfășura pe tot parcursul zilei, permițând tuturor celor interesați să participe gratuit, la orice oră, fără a fi necesară o înscriere prealabilă.

Pe lângă activitățile de resuscitare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj va organiza o expoziție specială cu tehnica modernă de intervenție. De asemenea, vor fi organizate numeroase ateliere destinate copiilor, menite să îi învețe despre măsurile de siguranță și intervenția în situații de urgență.

Un moment deosebit va fi exercițiul complex de descarcerare, programat să înceapă la ora 15:30, în cadrul căruia vor fi demonstrate și explicate manevrele salvatoare și măsurile de siguranță ce trebuie respectate în cazul accidentelor rutiere.

Maratonul Resuscitării din Cluj-Napoca reprezintă o oportunitate valoroasă pentru comunitatea locală de a învăța și de a se pregăti pentru a face față situațiilor de urgență.

Participarea este deschisă tuturor, indiferent de vârstă sau pregătire medicală, și reprezintă un pas important în direcția asigurării unui oraș mai sigur și mai bine pregătit pentru orice eventualitate.Lasă un răspuns

Site creat de