Studentie, Important

Marina Fodor: „Cea mai frumoasă poveste de voluntariat: A mea!”

Marina Fodor: "Cea mai frumoasă poveste de voluntariat: A mea!"

Textul „Cea mai frumoasă poveste de voluntariat: A mea!” scris de Marina Fodor, voluntar în cadrul Societăţii Studenților Europeniști (SSE) Cluj, s-a clasat pe locul al treilea în cadrul concursului „Cea mai frumoasă poveste de voluntariat”.

Redam mai jos experiența Marinei:

Am simțit mereu nevoia de a fi de folos. De a-mi lărgi orizontul și de a cunoaște mai mult. Mai mult, mai bine, mai detaliat. Prin voluntariat am știut că pot depăși stadiul de novice.

Am cea mai frumoasă poveste de voluntariat pentru că am încercat de toate, m-am provocat, am depășit teamă de a mă implica și de necunoscut. Aș rezuma prin evoluție. O evoluție graduală, sinceră, plină de evenimente frumoase și dragi sufletului meu și mai ales momente în care abia am reușit să fac față deadline-urilor, momente în care am simțit că sunt lucruri care mă depășesc, momente în care am vrut să renunț. Dar nu am făcut-o! Și acum, iată-mă la coordonarea unei echipe de voluntari frumoși, harnici, cu idei, cu multe idei inovative.

Am început acțiunile de voluntariat de la 15 ani. Eram prezentă la activități sociale, de ecologizare a mediului, la evenimente de redeschidere a vechiului cinematograf din orașul meu de origine Apoi, am luat parte timp de 3 luni la o serie de acțiuni menite să ajute copii din centrele de tip orfelinat. Ulterior, timp de 2 ani am lucrat cu persoane cu deficiențe, ajutându-le să deprindă abilități de cunoaștere a mediului din jur.

Odată venită într-un nou oraș, în Cluj, la facultate, am știut că vreau să fac în continuare voluntariat. Nu știam prezis ce facultate voi urma, dar știam că voiam să mă implic în comunitatea locală. Am intrat în organizații studențești, unde a început dezvoltarea mea. Mi-am ales un departament specializat în care am descoperit că e activitatea pe care vreau să o desfășor la un viitor job. Timp de 3 ani, am acumulat informații, am participat la traininguri, conferințe , brainstorming-uri toate oferite, puse la dispoziție de către organizațiile de tineret. Am evoluat în cadrul unei asociații de acest tip, am ajuns să coordonez o echipă și să dobândesc hard și soft skills.

Povestea mea de voluntariat e despre evoluție! Una continuă, susținută, dorită. O evoluție într-un mediul prietenos, dar și profesionist. Într-un mediu și un domeniu, pe care, prin voluntariat l-a descoperit și știu sigur că cariera mea va fi în marketing.

Mulțumesc voluntariatului pentru experiențele prin care am trecut, oamenilor pe care i-am cunoscut și au contribuit la deschiderea orizontului meu de cunoaștere, îmi mulțumesc mie pentru că am avut curaj!

Marina Fodor,

Societatea Studenților Europeniști.Lasă un răspuns

Site creat de