Studentie, Important

Medicalis – Congresul Internaţional pentru Studenţi şi Tineri Medici a avut loc la Cluj-Napoca

Medicalis

Medicalis – Congresul Internaţional pentru Studenţi şi Tineri Medici, aflat la cea dea 17-a ediţie, a avut loc în perioada 12-15 mai la Cluj-Napoca. În acest an au participat 700 de studenţi la medicină, tineri rezidenţi şi medici care timp de 3 zile au avut ocazia să ia parte la programul ştiinţific oferit de către organizatori.

Evenimentul a fost împărţit în trei părţi: conferinţe, workshop-uri şi prezentări orale. Cele 11 conferinţe au abordat teme medicale din domeniul oncologiei, neurologiei, medicinii interne, radioterapiei ,ginecologiei. “Printre scopurile proiectului se număra invitaţia pe care o oferim în fiecare an distinşilor invitaţi din România şi străinătate de a ne prezenta o diversitate de teme medicale oferindu-le participanţilor şansa de a fi la curent cu ultimele descoperiri” au declarat organizatorii pentru cluju.ro.

Printre lectorii cu renume internaţional s-au numărat Graham Giles, MD, PhD, Jonathan McFarland Yogesh Kumar Vashist, MD, PhD, Profesor Ludovico Abenavoli, MD, PhD, Profesor dr.Șerban-Dan Costa, MD, PhD. De asemenea, au fost invitaţi să prezinte în cadrul conferinţei şi medici din România. Este vorba de Conf. dr.Valentin Cernea MD, PhD –presedintele Congresului ; Bogdan Feciche, MD, PhD; Sorin T. Barbu, MD, PhD ;Conf.Dr.Gabriel Kacso MD,PhD.

Participanţii au avut şansa de a-şi perfecţiona abilităţile practice la cele 14 workshop-uri (hands-on) dintre care 3 au fost realizate în colaborare cu SSCR (Societatea Studenţească de Chirurgie din România), iar unul în colaborare cu EMSS(Emergency Medicine Summer School). Dintre workshop-uri amintim cel de Cardiologie Intervenţională – realizat în premieră, cel de Microchirugie, Chirurgie Plastică, Endoscopie Digestivă, Ecocardiografie Pediatrică şi, nu în ultimul rând, workshop-ul bazat pe medicina de penitenciar realizat în colaborare cu Spitalul Penitenciar din Dej.

Prezentările orale au fost împărţite în 5 categorii: Ştiinţe Fundamentale, Ştiinţe Medicale, Ştiinţe Chirugicale, Sănătate Publică şi Postere. În cadrul acestor prezentări studenţii au avut oportunitatea de a-şi prezenta activitatea de cercetare ştiinţifică şi cazurile clinice pe care au avut şansa de a le întâlni în practică. „Pentru a oferi şansa studenţilor de ani mai mici de a participa activ în cadrul Congresului am organizat concursurile de anatomie şi histologie iar pentru studenţii din clinic am organizat concursul de radiologie şi imagistica medicală” au adăugat organizatorii.

Atât ceremonia de deschidere cât şi cea de închidere au avut loc în Aula ,,Iuliu Hatieganu” din cadrul Universităţii.

În cadrul ceremoniei de închidere am premiat cele mai bune lucrări, a celor mai buni participanţi la concursurile noastre, aceştia fiind recompensaţi cu premii care să le uşureze activitatea academică şi clinică.

Programul social nu a lipsit, participanţii având şansa să se relaxeze şi să socializeze joi la petrecerea URBAN CULTURE PARTY de la Cluj Arena powered by Studio 26, iar vineri la Cină Festivă care a avut loc la Internaţional Ballroom. Următoarea ediţie va avea loc în perioada 11-14 mai 2017 la care vă aşteptam să participaţi cu acelaşi interes pe care ni l-aţi arătat şi în acest an!” au conchis organizatorii MEDICALIS 2016.

Imagini de la eveniment gasiti pe pagina de Facebook Medicalis.Medicalis este un proiect al Organizaţiei Studenţilor Medicinişti din Cluj fiind organizat anual de către studenţii de la medicină.Lasă un răspuns

Site creat de