Prorector nou la UBB Cluj
Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) are, începând din această săptămână, un nou prorector pentru administrație, patrimoniu și relația cu studenții.
Noul prorector de la UBB Cluj este Mihai Pușcaș
Conf. univ, dr. Mihai Pușcaș, directorul Grădinii Botanice „Alexandru Borza” din Cluj-Napoca, preia funcția de prorector după numirea conf. univ. dr. Cristian Litan în funcția de secretar de stat în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, la propunerea ministrului.
„Colegul nostru Cristian Litan a acceptat invitația ministrului în logica unei expertize tehnocrate, după o analiză profundă, aria românească a cercetării având nevoie de reforme masive și de o relaționare adecvată cu aria românească a învățământului superior, iar aici experiența UBB chiar poate ajuta major.
Îi mulțumesc pentru contribuțiile majore la bunul mers al universității noastre și la implementarea Programului ProUBB+. Îi mulțumesc, de asemenea, în special pentru coordonarea aspectelor legate de măsurile antipandemie în UBB (2020-2021), măsuri care au fost la nivelul celor mai bune practici academice internaționale, UBB devenind chiar un reper național în acest sens.
Colegul nostru Mihai Pușcaș, ni se va alătura ca prorector. La fel ca în cazul colegului Cristian Litan, realizările sale academice și experiența administrativă vorbesc de la sine și vom putea astfel continua implementarea eficientă a Programului ProUBB+”, afirmă rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.
Mihai Pușcaș este directorul Grădinii Botanice „Alexandru Borza” din Cluj-Napoca
Conf. univ. dr. Mihai Pușcaș conduce activitatea Grădinii Botanice „Alexandru Borza” din Cluj-Napoca și este curatorul herbarului Universității Babeș-Bolyai.
În calitate de cadru didactic al Departamentului de Taxonomie și Ecologie al Facultății de Biologie și Geologie, predă cursurile de Botanică Sistematică și Filogeografie.
Activitatea sa de cercetare se desfășoară în principal în domeniul biogeografiei și ecologiei alpine (funcționarea și dinamica ecosistemelor erbacee de altitudine).