Din Oras

S-a finalizat modernizarea zonei străzilor Calea Mănăștur – Calea Moților – Uzinei Electrice – Oțetului – Mărginașă

S-a finalizat modernizarea zonei străzilor Calea Mănăștur - Calea Moților - Uzinei Electrice - Oțetului – Mărginașă

Începând de azi s-a pus în funcțiune instalația de semaforizare de la intersecția străzilor Oțetului-Ilie Măcelaru-Uzinei Electrice din Cluj-Napoca. Astfel, trecerea prin intersecție se va realiza cu respectarea fazelor de semaforizare implementate.

Ca și element de noutate adus de noua organizare geometrică a intersecției este permiterea circulației atât dinspre strada Uzinei Electrice, cât și dinspre strada Ilie Măcelaru spre strada Oțetului, către Calea Mănăștur.

Măsura are drept scop creșterea siguranței tuturor participanților la trafic care circulă prin această intersecție.

Detalii legate de proiectul Regenerarea urbană a zonei străzilor Calea Mănăștur – Calea Moților – Uzinei Electrice – Oțetului – Mărginașă:

  • Contractor: SC ANTREPRIZA DE REPARATII SI LUCRARI ARL CLUJ SA
  • Valoare contract de proiectare și execuție (actualizat): 29.478.260,67 lei fără TVA
  • Durata de proiectare și execuţie a lucrării: 23 luni (lucrările au început în data de 10 ianuarie 2022)

Sursa de finanţare: buget local

S-a finalizat modernizarea zonei străzilor Calea Mănăștur – Calea Moților – Uzinei Electrice – Oțetului – Mărginașă

Prin acest obiectiv s-a prevăzut modernizarea străzilor Calea Mănăștur, Calea Moților – intersecție cu strada George Coșbuc, strada Uzinei Electrice, strada Oțetului și Strada Mărginașă.

Modernizarea coridorului pe axa est-vest s-a realizat prin reducerea suprafeței carosabile, rezultând pe Calea Mănăștur 4 benzi de circulaţie cu gabarit redus, având fiecare lăţimea de 3 m.

Pentru axa nord-sud s-a prevăzut realizarea unei artere directe, care să asigure legătura rutieră, velo și pietonală in mod direct, pe traseul Pod Garibaldi – Str. Uzinei Electrice – Str. Oțetului – Str. Mărginașă, prin realizarea exproprierilor necesare și construirea unui pod peste Pârâul Morii, însoțite de extinderea străzii Oțetului la 4 benzi de circulație, introducerea de benzi ciclabile pe ambele sensuri de circulație și extinderea spațiilor destinate trotuarelor.

Pe strada Mărginașă s-a prevăzut lărgirea la 3 benzi în zona intersecției cu Calea Mănăștur – Calea Moţilor, pentru asigurarea lățimilor minime necesare circulației auto în siguranță și pentru realizarea spațiului de încadrare pentru preselectarea direcției de circulație (stânga-dreapta).

Toate interesecțiile și trecerile de pietoni de pe segmentele de stradă asupra cărora s-a intervenit prin proiect au fost semaforizate, într-un sistem inteligent de management trafic, adaptiv și prevăzut cu sisteme de prioritizare a mijloacelor de transport public față de circulațiile auto private.

Lucrări importante in cadrul proiectului:

• plantare arbori noi cu grătare de protecție: 179 bucăţi

• plantare arbuști și plante perene: 6869 bucăţi

• suprafața totală spațiu verde: 885,19 mp

• realizare piste biciclete pe Calea Mănăștur – Calea Moților – strada Oțetului – strada Uzinei Electrice cu o lungime totală de 2608 ml

• mobiler urban (bănci, coșuri de gunoi, copertine stație bus Agronomie)

• pod nou peste Canalul Morii cu două benzi carosabile pe sens, trotuare și piste de biciclete

Calea Mănăștur - Calea Moților - Uzinei Electrice - Oțetului – Mărginașă
Lasă un răspuns

Site creat de