Important, Liceu, Studentie

Moisă Denisa şi Damian Ovidiu – doi tineri clujeni promotori ai democrației europeane

parlamentul european moisa denisa

Anual, 30 de tineri din toată țara sunt selectați de către Parlamentul European prin Biroul de Informare în România pentru a participa la proiectul “Promotori pentru democrație europeană”.

Aflat la cea de-a patra ediție, acesta urmărește să selecteze cei mai capabil tineri pentru a implementa local proiecte care să încorporeze în activități relația România – U.E.

În urma aplicațiilor, doi tineri din Asociația The Da Vinci System din Turda au fost selectați pentru a parcurge programul “Promotori pentru democrație europeană”.

Atât Moisă Denisa, Secretar General The Da Vinci System și elevă la Colegiul Național “Mihai Viteazul” Turda cât și Damian Ovidiu, Director General The Da Vinci System și student la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, au demonstrat, prin aplicațiile lor, că Turda are în continuare tot potențialul necesar de dezvoltare prin tineret de care aceasta are nevoie.

Fiind singurii reprezentanți ai județului Cluj, în primă fază, aceștia se vor alătura altor 28 de participanți din Iași, Neamț, București și nu numai pentru a participa la prima etapă a proiectului: workshop-ul “Democrație europeană în acțiune”, care se va derula între 28 și 30 martie, la București.

În urma celor învățate în capitală, aceștia urmează să implementeze acțiuni de comunicare proprii în Turda și Cluj-Napoca pentru a ridica mai departe și comunitatea locală la standarde și valori europene. În ultimă fază, Ovidiu și Denisa vor participa la primul Forum al Democrației Europene pentru tineri din România, care va avea loc la finalul lunii septembrie.Lasă un răspuns

Site creat de