Din Oras, Important

Muzeul Farmaciei din Cluj își redeschide porțile după ample lucrări de renovare și extindere

PROGRAM | Noaptea Muzeelor 2018 la Cluj-Napoca

Muzeul Farmaciei din Cluj, un tezaur al istoriei medicale și farmaceutice, își redeschide porțile după o perioadă de renovare și extindere.

Această oază de cunoaștere adăpostește peste 7000 de obiecte autentice, care spun povestea evoluției farmaciei și medicinei în Transilvania.

Muzeul Farmaciei din Cluj își redeschide porțile

„Vă vom ghida prin galerii unde veți putea admira aparatură medicală veche și artefacte prețioase, ce reflectă atitudinea față de sănătate și boală de-a lungul secolelor. Locația noastră, Casa Hintz, cu decoruri farmaceutice unice din secolul XVIII, reprezintă spațiul ideal pentru a explora acest segment fascinant al istoriei.

Vă vom purta prin officina, sala unde se vindeau produsele, camera materialis, laboratorul și alte spații care reconstituie atmosfera unei farmacii tradiționale„, au transmis organizatorii.

Muzeul Farmaciei din Cluj-Napoca își redeschide porțile pe 15 ianuarie.

La originea colecției din muzeu se află donația de obiecte farmaceutice transilvănene a profesorului Gyula Orient (1869-1940), expusă în anul 1904 într-una dintre sălile Muzeului Ardelean și îmbogățită pe parcursul timpului prin alte donații valoroase care ilustrează activitatea farmaceutică din Transilvania secolelor XVI-XIX.

Șeful catedrei de Istoria Medicinei și Farmaciei din cadrul Facultății de Medicină și Farmacie din Cluj, profesorul Lucian V. Bologa (1892-1971), a fondat în anul 1954 Muzeul Farmaciei din Cluj, care a primit ulterior numele de Colecția de Istorie a Farmaciei, fiind subordonată Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei.Lasă un răspuns

Site creat de