Din Oras, Important

Noi restricţii ridicate din 15 mai: fără mască în spațiul public, fără restricții de noapte, magazinele revin la program normal

restrictii covid cluj

Noi restricţii ridicate din 15 mai

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, primele măsuri de relaxare care vor intra în vigoare chiar din acest weekend, din 15 mai.

Fără mască de protecţie în spaţiul public

Cele mai importante măsuri sunt cele referitoare la ridicarea obligativității purtării măștii în spațiul public și renunțarea la restricțiile de circulație pe timpul nopți.

Pandemia nu s-a terminat

Șeful statului a afirmat că pandemia nu s-a terminat, însă prin vaccinare se reduce și va dispărea.

Trebuie să ne gândim la România post pandemică și nu-mi doresc să fie o țară ca înainte de această pandemiei,” a declarat Klaus Iohannis, care la începutul discursului său a făcut o scurtă trecere în revistă a ceea ce s-a întâmplat în ultimul an.

Vom avea o relaxare pas cu pas. Acești pași sunt influențați de rate de incidență și gradul de vaccinare. Dacă vrem mai multe relaxări, trebuie să ne vaccinăm„, a adăugat președintele.

Din 15 mai se elimină portul măștii în exterior, cu câteva excepții: stațiile de transport în comun, piețe, târguri.

Se elimină restricțiile de circulație noapte iar magazinele nu vor mai avea reduceri de program, practic vor reveni la programul normal.

Informaţii privind nunţile, botezurile, mesele festive

Nunți, botezuri, mese festive: din 1 iunie în exterior pot participa maxim 70 de persoane. In interior maxim 50 de persoane.

Dacă organizatorul garantează că toate persoanele sunt vaccinate se renunță la restricționarea numărului de participanți..
.

sursa: realitatea.net

foto: Municipiul Cluj-Napoca

Cluj-Napoca a intrat în scenariul verde | Lista restricţiilor care vor fi ridicate de mâineLasă un răspuns

Site creat de