Din Oras

O nouă zonă de relaxare: Malurile lacului I Gheorgheni vor fi reamenajate

O nouă zonă de relaxare: Malurile lacului I Gheorgheni vor fi reamenajate

O nouă zonă de relaxare și promenadă: Malurile lacului I Gheorgheni vor fi modernizate.

Proiectul de hotărâre privind documentația și indicatorii tehnico-economici pentru „Amenajarea malurilor lacului I Gheorgheni, ecologizare, lucrări de captare, recirculare și oxigenare a lacului și amplasare fântână arteziană pe luciul de apă” a fost aprobat în ultima ședință a Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca.

Suprafața terenului inclus în proiect este de 61.903 mp. Obiectivul de investiții include amenajarea malului nord-vestic și a malului nord-estic din zona lacului I Gheorgheni.

Principalele intervenții incluse în proiect:

– amenajare fântână arteziană în locul celei existente

– relocare debarcader

– construire pavilion de mici dimensiuni

– înlocuire mijloace de plimbare pe lac cu altele noi (de ex. hidrobiciclete, bărci cu vâsle, seabike-uri, stand-up paddle boarduri)

– amenajare două pontoane noi

De asemenea, pe zona de mal din proximitatea caselor de locuit sunt prevăzute platforme de pescuit. Lucrări de ecologizare a lacului, lucrări de captare a apei, recirculare și oxigenare se vor efectua tot în cadrul proiectului de modernizare.

Valoarea estimată a investiției este de 9.917.245,42 lei TVA inclus.

lac gheorgheni

Imagini: simulări proiect – randările ilustrative sunt supuse modificărilor în etapa de proiectare & arhivă Municipiul Cluj-NapocaSite creat de