Studentie, Important

O tânără din Cluj-Napoca a fost desemnată studenta anului la o facultate din Germania

Teodora Roxana Petrișor

Teodora Roxana Petrișor din Cluj-Napoca, în vârstă de 24 de ani, a fost desemnată cea mai bună studentă a anului 2016 la Facultatea de Informatică a Universităţii Tehnice din Koln. Clujeanca a încheiat anul cu media 1.02, 1 fiind media maximă (sistemul de notare la facultatea din Germania este diferit).

Directorii instituției i-au decernat și premiul Ferchau în valoare de 500 de euro. Mai mult de atât, tânăra din Cluj-Napoca fost angajată în calitate de asistent universitar și cercetător.

Teodora Roxana a absolvit Colegiul Național „George Coșbuc” din Cluj-Napoca, după care, în urmă cu patru ani, a ajuns în Germania prin intermediul programului Erasmus.

Am învăţat limba germană în liceu şi am vrut să am experiența de a studia în străinătate. Așa că am mers cu Erasmus pentru primul an. Mi-a plăcut mai mult decât în ţară, aşa că am decis să îmi termin licenţa aici” a declarat Teodora Roxana Petrișor pentru cluju.ro.

După ce şi-a susţinut lucrarea de licenţă în Germania, clujeanca a decis să se înscrie şi la master. Acum studiază în primul an, tot la aceeaşi facultate din Koln, în cadrul programului de masterat „Software Engineering”.

Aș vrea să îmi fac doctoratul aici în Germania, dar încă nu sunt sigură. Poate voi lucra totuși în industrie ca și arhitect de software, sau manager de proiecte. Depinde de următorii doi ani și de viitoarele oferte” a completat Teodora.

teodora-roxana-petrisor3 Comments

  1. Ce dragut, crede ca poate lucra in industrie ca si arhitect software direct din facultate. Din pacate ai de parcurs mai multe etape ca si inginer software pana sa ajungi acolo. Succes! 😉

    1. Ce hatereala subtila. A lucrat deja mai multi ani intr-o firma mica, a facut appuri si websites, si cu siguranta a facut arhitectura acolo. Fii linistita ca e dev de nota 10, si n-o sa-i fie greu sa isi gaseasca de lucru.

Lasă un răspuns

Site creat de