Din Oras

OFICIAL – Retailerul suedez IKEA va deschide un magazin la Cluj

ikea

Retailerul suedez IKEA are in plan sa deschida trei noi magazine in afara Bucurestiului, orasele alese fiind Cluj-Napoca, Timisoara si Brasov a declarat Stefan Vanoverbeke, retail manager IKEA South East Europe, regiune din care fac parte Romania, Croatia, Serbia si Slovenia, scrie Wall-Street.ro.

Primul magazin din cele trei este estimat sa fie inaugurat in anul 2021. Pana in 2025, IKEA are in plan opt noi magazine pentru piata locala, iar la nivel de Europa de Sud-Est vor fi inaugurate in total 13 magazine.

Pentru cele trei magazine din afara Bucurestiului suntem in cautare de teren in acest moment, speram in suportul autoritatilor pentru sustinerea acestor investitii„, a declarat Stefan Vanoverbeke.

In medie, un magazin IKEA presupune o investitie cuprinsa intre 40 si 100 milioane euro.

Salariul minim la IKEA este de 2.000 lei

La magazinul din Bucuresti, numarul total de angajati din anul financiar 2016 a fost 569. Dintre acestia, 264 lucreaza pentru companie de peste cinci ani si 48% se califica pentru TACK!, pensia privata oferita de IKEA Group tuturor angajatilor care lucreaza pentru companie de peste 5 ani. 52% dintre angajati sunt barbati si 48% femei, dintre care 50% femei in echipa de management a magazinului IKEA din Baneasa.

Acelasi procent de 50% femei este valabil pentru echipa de management din organizatia suedeza South East Europe. 13.000 de ore de programe de dezvoltare au fost oferite angajatilor magazinului din Romania in acest an financiar. 82% dintre angajati au incredere in companie, 86% sunt mandri sa lucreze pentru IKEA si 96% spun ca sunt mandri de modul in care magazinul Romania lucreaza cu sustenabilitatea, potrivit sondajelor interne.

In mai 2016, salariul minim brut in IKEA Romania a fost majorat la 2.000 de lei, cu 47% mai mult in comparatie cu decembrie 2015. Mai mult, au fost introduse noi beneficii: bonus pentru vacanta de 900 de lei net si decontarea cheltuielilor lunare de transport, in valoare de pana la 150 lei.Citeste si: Un mare lanţ de magazine se extinde în Cluj! Recrutările pentru noile magazine au început3 Comments

Lasă un răspuns

Site creat de